Přirozený pohyb místo cvičení

Přirozený pohyb místo cvičení

Víte, že denně jen nesedíme a jako ženy děláme spousty činností, které sami o sobě vydají jako běhaní po parku? Co jste dneska dělali? Minule jsme psali o spalování kalorií při mytí nádobí.

Chodíte na koupaliště, nebo někam k vodě? Pokud tam zrovna neplavete tempa a jen se tak cákáte ve vodě s minimem pohybu, tak i při této “nečinnosti" spalujete kcal. Pokud byste byli 6h u vody tak spálíte cca 150 kcal. Ve vodě máme přirozený pohyb a neležíme tam jako na gauči, proto při této činnosti nečinosti také máme výdej energie a né malý. Pokud půjdete takto 2x do týdne, tak tím vydáte 300kcal.

Už můžeme počítat s 300kcal z koupání, 770kcal z mytí nádobí. To už je 1.000 kcal a přitom jsme nic moc nemuseli dělat. Nebo se zkuste zvednout a jít si na 2h zaběhat. Já zvolím to mytí nádobí a koupání :)


Petra Dvořáčková

Petra Dvořáčková

Petra je autorkou magazínu o hubnutí, který se zaměřuje na pomoc lidem, aby dosáhli jejich cílů osobního rozvoje. Vystudovala psychologii na střední škole a bakalářskou obor hubnutí na univerzitě. Na své cestě učení se hubnutím se stala certifikovanou trenérkou a poradcem. Jako žena, která nikdy neměla velký zájem o sportovní aktivity, musela Petra bojovat, aby mohla dosáhnout svých vlastních cílů kulturistiky. Petra se učí o hubnutí, stále diskutuje o nejlepších strategiích a také provází druhé lidi, které jsou na cestě za snížením hmotnosti a objektivní propagací zdravého životního stylu. Trpělivost a pevnost jsou její nejúspěšnější vynálezy, což ji přivedlo k tomu, aby pomáhala druhým zhubnout. Publikuje rovněž příspěvky na naší Facebook stránce.