Příprava: 25 minut
Pro 4 osoby
- 500 g celozrnných špaget
- 2 stroužky česneku
- 1 svazek rukoly
- 6 lžic olivového oleje
- 2 lžíce citronové šťávy
- 250 g uzeného lososa, nakrájeného na proužky
- 4 lžíce piniových jader
- muškátový oříšek
- sůl
- pepř
Rukolu omyjeme a necháme okapat. Piniová jádra nasucho orestujeme na pánvi. Špagety ve vroucí osolené vodě uvaříme "na skus". Česnek oloupeme a prolisujeme.
V troše rozpáleného oleje jej orestujeme, přilijeme citronovou šťávu a asi 4 minuty dusíme. Přidáme zbytek oleje, prohřejeme. K citronovo-olejové směsi do pánve vložíme kousky lososa, krátce prohřejeme a ochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Vmícháme rukolu a celou směsí přelijeme hotové špagety. Zdobíme piniovými jádry.
(Zdroj: ona.idnes.cz)
TIP: Spočítejte si nutriční hodnoty tohoto jídla.
Přečtěte si i naše další články
- Nízkosacharidová dieta
- Jak správně upravit luštěniny?
- RECEPT: Telecí plátky s glazovanou petrželí
- Datle - mlsání bez výčitek
- 9 tipů pro zrychlení metabolismu
- RECEPT: Špagety s fenyklem, cherry rajčátky a bazalkou
- Zdravý životní styl aneb bez motivace to nejde
- Grapefruitový fresh
- Domácí proteinové tyčinky: 9 nejlepších receptů
- Domácí aktivity ke spalování kalorií
Petra Dvořáčková
Petra je autorkou magazínu o hubnutí, který se zaměřuje na pomoc lidem, aby dosáhli jejich cílů osobního rozvoje. Vystudovala psychologii na střední škole a bakalářskou obor hubnutí na univerzitě. Na své cestě učení se hubnutím se stala certifikovanou trenérkou a poradcem. Jako žena, která nikdy neměla velký zájem o sportovní aktivity, musela Petra bojovat, aby mohla dosáhnout svých vlastních cílů kulturistiky. Petra se učí o hubnutí, stále diskutuje o nejlepších strategiích a také provází druhé lidi, které jsou na cestě za snížením hmotnosti a objektivní propagací zdravého životního stylu. Trpělivost a pevnost jsou její nejúspěšnější vynálezy, což ji přivedlo k tomu, aby pomáhala druhým zhubnout. Publikuje rovněž příspěvky na naší Facebook stránce.