RECEPT: Čočkovo-kokosová polévka

RECEPT: Čočkovo-kokosová polévka

Příprava: 10 minut + vaření 30 minut

Pro 4 osoby

  • 250 g červené čočky
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce kari koření
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml kokosového mléka
  • 1 cuketa
  • sůl
  • špetka chilli
  • citronová šťáva
  • trocha kari a chilli na posypání

Čočku propláchneme a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na 2 lžících oleje necháme zesklovatět, vmícháme kari a chvilku prohřejeme. Přimícháme čočku a zalijeme vývarem a kokosovým mlékem, z nějž si stranou necháme 4 lžíce. Za občasného promíchání vaříme asi 25 minut.

Mezitím omyjeme, očistíme a na kostičky nakrájíme cuketu, kterou na zbytku oleje 2-3 minuty restujeme. Polévku ochutíme solí, chilli a citronovou šťávou a rozdělíme do talířů. Posypeme orestovanou cuketou a ozdobíme trochou chilli a kari, zastříkneme zbytkem kokosového mléka.

(Zdroj: ona.idnes.cz)

TIP: Spočítejte si nutriční hodnoty tohoto jídla.


Petra Dvořáčková

Petra Dvořáčková

Petra je autorkou magazínu o hubnutí, který se zaměřuje na pomoc lidem, aby dosáhli jejich cílů osobního rozvoje. Vystudovala psychologii na střední škole a bakalářskou obor hubnutí na univerzitě. Na své cestě učení se hubnutím se stala certifikovanou trenérkou a poradcem. Jako žena, která nikdy neměla velký zájem o sportovní aktivity, musela Petra bojovat, aby mohla dosáhnout svých vlastních cílů kulturistiky. Petra se učí o hubnutí, stále diskutuje o nejlepších strategiích a také provází druhé lidi, které jsou na cestě za snížením hmotnosti a objektivní propagací zdravého životního stylu. Trpělivost a pevnost jsou její nejúspěšnější vynálezy, což ji přivedlo k tomu, aby pomáhala druhým zhubnout. Publikuje rovněž příspěvky na naší Facebook stránce.