Příprava: 25 minut + vaření 35 minut
Pro 4 osoby
- 1,5 kg růžičkové kapusty
- sůl
- 1 stroužek česneku
- 200 ml smetany (10%)
- 2 lžíce zakysané smetany
- 3 vejce
- 100 g strouhaného sýra
- pepř
- muškátový oříšek
- 60 g plátků pršutu
- 40 g vlašských ořechů
- máslo na vymazání formy
Troubu rozehřejeme na 180 °C. Formu vymažeme máslem. Kapustu omyjeme, očistíme, případně rozpůlíme. V osolené vroucí vodě 8-10 minut vaříme skoro doměkka. Slijeme.
Česnek oloupeme, najemno nasekáme a smícháme se smetanou, zakysanou smetanou, vajíčky a polovinou sýra. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Pršut nakrájíme na proužky, ořechy nasekáme nahrubo.
Kapustu naskládáme do formy, zalijeme smetanovou směsí a ozdobíme pršutem a ořechy. Zbytkem sýra zasypeme a pečeme asi 25 minut.
Tip: Kapustu vyměňte za brokolici nebo květák. Vejce lze smíchat s mlékem místo smetany.
TIP: Spočítejte si nutriční hodnoty tohoto jídla.
Přečtěte si i naše další články
- Základní chyby, které kazí vaše smoothie
- Grapefruitový fresh
- Marihuana jako účinný lék
- RECEPT: Salát z červené řepy
- Posílení imunity
- Kde se vzalo 10 000 kroků denně?
- 5 důvodů proč hubnout
- RECEPT: Špenátový koláč
- Rajčata proti rakovině, pistácie na tlak. Jaké další potraviny se řadí k nejzdravějším?
- Zumba
Petra Dvořáčková
Petra je autorkou magazínu o hubnutí, který se zaměřuje na pomoc lidem, aby dosáhli jejich cílů osobního rozvoje. Vystudovala psychologii na střední škole a bakalářskou obor hubnutí na univerzitě. Na své cestě učení se hubnutím se stala certifikovanou trenérkou a poradcem. Jako žena, která nikdy neměla velký zájem o sportovní aktivity, musela Petra bojovat, aby mohla dosáhnout svých vlastních cílů kulturistiky. Petra se učí o hubnutí, stále diskutuje o nejlepších strategiích a také provází druhé lidi, které jsou na cestě za snížením hmotnosti a objektivní propagací zdravého životního stylu. Trpělivost a pevnost jsou její nejúspěšnější vynálezy, což ji přivedlo k tomu, aby pomáhala druhým zhubnout. Publikuje rovněž příspěvky na naší Facebook stránce.