RECEPT: Nákyp s růžičkovou kapustou

RECEPT: Nákyp s růžičkovou kapustou

Příprava: 25 minut + vaření 35 minut

Pro 4 osoby

  • 1,5 kg růžičkové kapusty
  • sůl
  • 1 stroužek česneku
  • 200 ml smetany (10%)
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 3 vejce
  • 100 g strouhaného sýra
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • 60 g plátků pršutu
  • 40 g vlašských ořechů
  • máslo na vymazání formy

Troubu rozehřejeme na 180 °C. Formu vymažeme máslem. Kapustu omyjeme, očistíme, případně rozpůlíme. V osolené vroucí vodě 8-10 minut vaříme skoro doměkka. Slijeme.
Česnek oloupeme, najemno nasekáme a smícháme se smetanou, zakysanou smetanou, vajíčky a polovinou sýra. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Pršut nakrájíme na proužky, ořechy nasekáme nahrubo.

Kapustu naskládáme do formy, zalijeme smetanovou směsí a ozdobíme pršutem a ořechy. Zbytkem sýra zasypeme a pečeme asi 25 minut.

Tip: Kapustu vyměňte za brokolici nebo květák. Vejce lze smíchat s mlékem místo smetany.

TIP: Spočítejte si nutriční hodnoty tohoto jídla.


Petra Dvořáčková

Petra Dvořáčková

Petra je autorkou magazínu o hubnutí, který se zaměřuje na pomoc lidem, aby dosáhli jejich cílů osobního rozvoje. Vystudovala psychologii na střední škole a bakalářskou obor hubnutí na univerzitě. Na své cestě učení se hubnutím se stala certifikovanou trenérkou a poradcem. Jako žena, která nikdy neměla velký zájem o sportovní aktivity, musela Petra bojovat, aby mohla dosáhnout svých vlastních cílů kulturistiky. Petra se učí o hubnutí, stále diskutuje o nejlepších strategiích a také provází druhé lidi, které jsou na cestě za snížením hmotnosti a objektivní propagací zdravého životního stylu. Trpělivost a pevnost jsou její nejúspěšnější vynálezy, což ji přivedlo k tomu, aby pomáhala druhým zhubnout. Publikuje rovněž příspěvky na naší Facebook stránce.