Příprava: 10 minut + 3 minuty dušení
Množství: pro 4 osoby
- 2 až 3 řapíky rebarbory
- půlka ledového salátu
- 8 ředkviček
- 200 g zakysané smetany
- 1 lžička třtinového cukru
- 1 lžíce panenského řepkového oleje
- sůl, pepř
Řapíky rebarbory omyjeme a oloupeme. Nakrájíme na tenké plátky, vložíme na pánev, přilijeme trošku vody, přidáme třtinový cukr a dusíme do měkka, trvá to asi 2 až 3 minuty.
Mezitím omyjeme ředkvičky, zbavíme je krajů a nakrájíme na tenké plátky. Ledový salát očistíme a rukama natrháme.
Zeleninu s již hotovou rebarborou vložíme do větší mísy, zakapeme řepkovým olejem, dle chuti osolíme a opepříme a zlehka vmícháme zakysanou smetanu.
Tip: Místo třtinového cukru můžete ke konci dušení přidat k rebarboře med.
(Zdroj: ona.idnes.cz)
TIP: Spočítejte si nutriční hodnoty tohoto jídla.
Přečtěte si i naše další články
- Užívání vajec při hubnutí
- RECEPT: Zapečené brambory s brokolicí
- Rajčata proti rakovině, pistácie na tlak. Jaké další potraviny se řadí k nejzdravějším?
- 5 způsobů, jak kreativně bojovat proti depresím
- Cvičení s vlastní vahou
- Novoroční předsevzetí – konečně zhubnu
- RECEPT: Čočkovo-kokosová polévka
- Tipy a triky proti obezitě
- RECEPT: Tataráček z mělnického chřestu s omáčkou ze sýru Pecorino
- Kolik sušeného ovoce bychom měli sníst, abychom byli zdraví?
Petra Dvořáčková
Petra je autorkou magazínu o hubnutí, který se zaměřuje na pomoc lidem, aby dosáhli jejich cílů osobního rozvoje. Vystudovala psychologii na střední škole a bakalářskou obor hubnutí na univerzitě. Na své cestě učení se hubnutím se stala certifikovanou trenérkou a poradcem. Jako žena, která nikdy neměla velký zájem o sportovní aktivity, musela Petra bojovat, aby mohla dosáhnout svých vlastních cílů kulturistiky. Petra se učí o hubnutí, stále diskutuje o nejlepších strategiích a také provází druhé lidi, které jsou na cestě za snížením hmotnosti a objektivní propagací zdravého životního stylu. Trpělivost a pevnost jsou její nejúspěšnější vynálezy, což ji přivedlo k tomu, aby pomáhala druhým zhubnout. Publikuje rovněž příspěvky na naší Facebook stránce.