Pro 5 osob:
- 2 až 3 bulvy červené řepy
- sůl
- špetka fenyklu, anýzu nebo estragon
- křen dle chuti
Sladkokyselý nálev
- 1 lžička třtinového cukru
- špetka soli
- 3 lžičky, vinný nebo normální
Řepu očistíme, omyjeme a odkrájíme kořeny. Opláchneme vodou. Rozčtvrtíme a vaříme asi 20 minut v páře. Řepa by měla zůstat křupavější, ne rozvařená. Uvařenou řepu rokrájíme na nudličky nebo kostky. Dáme do hrnce nebo jiné vhodné nádoby a přidáme křen, fenykl nebo anýz nebo estragon. Přilijeme sladkokyselý nálev, osolíme a zlehka zamícháme. Necháme uležet v ledničce, nejlépe do druhého dne.
TIP: Spočítejte si nutriční hodnoty tohoto jídla.
Přečtěte si i naše další články
- Cvičení s vlastní vahou
- RECEPT: Salát s dušenou rebarborou a zakysanou smetanou
- Zumba
- RECEPT: Dušený černý kořen s cuketou a rajčaty
- RECEPT: Tataráček z mělnického chřestu s omáčkou ze sýru Pecorino
- 5 pravidel zdravého hubnutí
- Také jste po třicítce přibrala
- 5 způsobů, jak kreativně bojovat proti depresím
- Zdravý životní styl aneb bez motivace to nejde
- Zásady zdravého života v kostce
Petra Dvořáčková
Petra je autorkou magazínu o hubnutí, který se zaměřuje na pomoc lidem, aby dosáhli jejich cílů osobního rozvoje. Vystudovala psychologii na střední škole a bakalářskou obor hubnutí na univerzitě. Na své cestě učení se hubnutím se stala certifikovanou trenérkou a poradcem. Jako žena, která nikdy neměla velký zájem o sportovní aktivity, musela Petra bojovat, aby mohla dosáhnout svých vlastních cílů kulturistiky. Petra se učí o hubnutí, stále diskutuje o nejlepších strategiích a také provází druhé lidi, které jsou na cestě za snížením hmotnosti a objektivní propagací zdravého životního stylu. Trpělivost a pevnost jsou její nejúspěšnější vynálezy, což ji přivedlo k tomu, aby pomáhala druhým zhubnout. Publikuje rovněž příspěvky na naší Facebook stránce.