5 důvodů proč hubnout

5 důvodů proč hubnout

Když se rozhodnete začít hubnout, spousta lidí vás může odrazovat slovy typu „Ty nepotřebuješ zhubnout, vypadáš dobře.“ a podobné. Hubnutí však není jen o tom, že chcete dobře vypadat, hubnutí přináší spoustu pozitivních věcí, které rozhodně stojí za to. Hubnutím tentokrát nemám na mysli ty, co mají pár kilo navíc, ale právě ty, kteří trpí obezitou, nosí velikost XXL a hned po pár krocích do schodů se zadýchají.

Vzhled

Vzhled je první a asi hlavní důvod, kvůli kterému většina lidí hubne. Řekněme si to na rovinu, i když se často říká „každý je takový, jaký je“, společnost chce, abychom byli hubení. Stačí se dívat jen na televizi – většina lidí má „dokonalou“ postavu s plochým břichem, v reklamách jsou samé vyhublé modelky, a když tam je někdo obézní, většinou je to reklama na nějaký lék.

Když zhubnete, změní se váš vzhled a to nejen v oblasti břicha nebo stehen, napne se vám kůže, nebudete tak oteklí v obličeji, dokonce se vám zúží pánev. Zkrátka budete vypadat přirozeněji a také více přitažlivě.

Sebevědomí

Když zhubnete do vaší vytoužené postavy, zvedne se vám také sebevědomí. Už nebudete stát smutně před zrcadlem s kalhotami, které nemůžete zapnout, ale budete tam stát hrdě a s úsměvem, protože budete vědět, jaké úsilí vám dalo hubnutí, a taky, že vám to za to stálo.

Zdraví

Zdraví je to nejdůležitější, co máme, proto by to také měl být nejdůležitější důvod, proč bychom měli zhubnout. Obézní lidé mají často různé zdravotní problémy. Za poslední rok zemřelo více lidí na důsledky obezity, než kvůli hladovění. Zbavte se obezity a vrátí se vám zdraví, zlepší se vám imunita i kondička. Budete mít lepší spánek, bude se vám lépe dýchat, přestanou vás bolet klouby i záda.

Sport

Se zdravím úzce souvisí i sport, obézní lidé se hůře pohybují nejen proto, že s sebou nesou pár kilo navíc, ale hlavně proto, že jejich orgány jsou zanesené tukem a cholesterolem. Když zhubnete, získáte najednou spoustu energie, pohyb pro vás už nebude utrpením, ale radostí a navíc se vám zlepší i výkon.

Život

Zhubnutím se stanete atraktivnější pro okolí. Lidé, co vás znají, vás budou obdivovat za to, co jste dokázali. Vy sami budete vděční za každý den, budete si více užívat života, budete šťastnější a vyrovnanější. Každodenní činnosti vám nebudou dělat problém (zavázání si bot bez překážejícího pupku), zlepší se vám dokonce i sexuální výkonnost. Budete mít větší výběr oblečení, sportovních i volnočasových aktivit.

Zkrátka svět bude hned lepší. Tak na co ještě čekáte? Začněte hubnout hned.


Petra Dvořáčková

Petra Dvořáčková

Petra je autorkou magazínu o hubnutí, který se zaměřuje na pomoc lidem, aby dosáhli jejich cílů osobního rozvoje. Vystudovala psychologii na střední škole a bakalářskou obor hubnutí na univerzitě. Na své cestě učení se hubnutím se stala certifikovanou trenérkou a poradcem. Jako žena, která nikdy neměla velký zájem o sportovní aktivity, musela Petra bojovat, aby mohla dosáhnout svých vlastních cílů kulturistiky. Petra se učí o hubnutí, stále diskutuje o nejlepších strategiích a také provází druhé lidi, které jsou na cestě za snížením hmotnosti a objektivní propagací zdravého životního stylu. Trpělivost a pevnost jsou její nejúspěšnější vynálezy, což ji přivedlo k tomu, aby pomáhala druhým zhubnout. Publikuje rovněž příspěvky na naší Facebook stránce.