Collagen nebo-li kolagen

Collagen nebo-li kolagen

Proč je collagen pro nás důležitý

Oční rohovka, zuby, stěny cév, chrupavky, klouby, kosti, šlachy a dásně, vlasy a nehty to jsou části těla, pro které je kolagen nepostradatelný. Pokud bude mít v těle nedostatek kolagenu, projeví se to hlavně na naší pleti, bude vypadat starší a nebude tak pružná, zhorší se schopnosti pohybového aparátu. Určitě už jste pochopili jak bude s přibívajícím věkem důležité mít dostatečný přísun kolagenu.

Kolagen v potravinách

Nejvíce kolagenu obsahuje želatina. Můžeme ji použít ve formě dezertů - želetinový dort či gumový medvídci, slaných pochoutek - masové tlačenky, vaječné tlačenky. Kolagen najdeme i v přírodní formě v červené mořské řase či pupečníku asijském. Určitě doporučujem si jej zakoupit v lékárnách ať už ve formě potravinového doplňku či kosmetického krému na pleť. Potřebnou dávku kolagenu totiž není možné pokrýt pouze stravou bohatší na kolagen. O vhodném potravinovém doplňku se poraďte s našimi výživovými poradci odkaz. Nejlépe vstřebatelný kolagen nalezneme hlavně v rybách např.: tuňák a losos.

Co nám dostatek kolagenu způsobí

Dlouhodobý mladiství vzhled, pokožka bude pružná, nevysušená a bez vrásek. Zpomalý opotřebení pohybového aparátu, pomůže nám mít pevnější kosti a klouby. Vlasy a nehty budou pevnější, zdravější a nebudou se lámat. Pocítíte celkově regeneraci organismu.

Vyzkoušejte naše recepty bohaté na kolagen

Recepty z collagenu pro Vás budeme průběžně přidávat

  • vaječná tlačenka
  • želatinový dezert


Petra Dvořáčková

Petra Dvořáčková

Petra je autorkou magazínu o hubnutí, který se zaměřuje na pomoc lidem, aby dosáhli jejich cílů osobního rozvoje. Vystudovala psychologii na střední škole a bakalářskou obor hubnutí na univerzitě. Na své cestě učení se hubnutím se stala certifikovanou trenérkou a poradcem. Jako žena, která nikdy neměla velký zájem o sportovní aktivity, musela Petra bojovat, aby mohla dosáhnout svých vlastních cílů kulturistiky. Petra se učí o hubnutí, stále diskutuje o nejlepších strategiích a také provází druhé lidi, které jsou na cestě za snížením hmotnosti a objektivní propagací zdravého životního stylu. Trpělivost a pevnost jsou její nejúspěšnější vynálezy, což ji přivedlo k tomu, aby pomáhala druhým zhubnout. Publikuje rovněž příspěvky na naší Facebook stránce.