Hubnutí

Efektivní cviky na boky

Efektivní cviky na boky

Efektivní hubnutí v oblasti boků je velmi komplexní záležitost, jelikož vyžaduje jak správné cviky na boky, tak úpravu jídelníčku.

Samotné posilování boků vám sice zpevní dané svaly, ale pouze tím vám neubydou tuky v této problematické partii. Jestliže je vašim cílem zredukovat velikost vašich boků, přidejte do svého plánu také vhodné kondiční cvičení.

.

.

Jaké jsou tedy efektivní cviky na boky?

Nyní se dozvíte, jaké 3 základní cviky vám dopomohou k dokonalým pevným bokům.

Cvik první

Řadí se mezi nejúčinnější posilovací cvik na oblast boků. Jak ho provádět?

Nejdříve si lehněte na karimatku levým bokem a zcela se narovnejte. Pravou nohu postupně zvedejte tak, abyste cítili boční svalstvo a nohu vraťte do původní pozice. Velmi důležité je dodržovat pravidla správného dýchání, takže při zvedání nohy vydechujte a naopak při jejím spouštění se nadechujte. Cvičte pomalu ve 3 sériích, kdy 1 sérii opakujte celkem 20x. To samé zopakujte i na druhém boku s levou nohou.

Cvik druhý

Stůjte, nohy rozkročte, a to nejlépe více než je šířka ramen, a ruce mějte v bok. Přenášejte váhu na levou nohu s tím, že tu samou nohu lehce pokrčujete do mírného podřepu. Váha se přenáší na patu, nikoliv na špičku. Dále se vraťte do původní polohy a opět dbáme na správné dýchání. Toto cvičení můžete cvičit rychleji než předchozí a celkem ho zopakujte 15x až 20x. Udělejte 3 série na jednu nohu a další 3 na nohu druhou.

Cvik třetí

Jedná se o rychlý podřep a cvičí s činkami maximálně 2 kg těžkými pro ženy a 5 kg pro muže. Udělejte vzpřímený stoj rozkročný (na šířku ramen) a činky mějte při těle natažené. Proveďte rychlý podřep a zároveň ruce s činkami ohněte k hrudníku. Při pohybu z podřepu, tedy zpět, ruce spusťte dolů. Toto cvičení je výjimečné, jelikož jako jediné ze všech vyjmenovaných se cvičí ve 4 sériích při 15-20 opakováních.

Buďte vytrvalí a výsledky se po určitém čase zajisté objeví. Hlavní podíl na štíhlých bocích nemá posilování, ale zdravá strava.

TIP: Podívejte se na nejlepší cyklotrenažéry a buďte fit.



Produkty z kategorie hubnutí

Online kurz - Hubnutí dle TČM
Hubnutí s pomocí metod tradiční čínské medicíny.   Pokoušíte se zhubnout a máte pocit, že jste vyzkoušeli téměř vše a nejde to? Naopak přibíráte ze vzduchu? No, je to možné. Ona totiž strava, která je běžně doporučována na...


Přečtěte si i naše další články


Petra Dvořáčková

Petra Dvořáčková

Petra je autorkou magazínu o hubnutí, který se zaměřuje na pomoc lidem, aby dosáhli jejich cílů osobního rozvoje. Vystudovala psychologii na střední škole a bakalářskou obor hubnutí na univerzitě. Na své cestě učení se hubnutím se stala certifikovanou trenérkou a poradcem. Jako žena, která nikdy neměla velký zájem o sportovní aktivity, musela Petra bojovat, aby mohla dosáhnout svých vlastních cílů kulturistiky. Petra se učí o hubnutí, stále diskutuje o nejlepších strategiích a také provází druhé lidi, které jsou na cestě za snížením hmotnosti a objektivní propagací zdravého životního stylu. Trpělivost a pevnost jsou její nejúspěšnější vynálezy, což ji přivedlo k tomu, aby pomáhala druhým zhubnout. Publikuje rovněž příspěvky na naší Facebook stránce.