Jednoduché způsoby snížení břišního tuku

Jednoduché způsoby snížení břišního tuku

Větší množství břišního tuku je spojeno se zvýšeným rizikem onemocnění jako je cukrovka a srdeční choroby, a to může také narušit sebevědomí. Co je tedy nejlepším způsobem, jak ztratit přebytek břišního tuku?

Proč zde není žádná zázračná dieta pro snížení břišního tuku?

Existuje mnoho diet, které tvrdí, že některé potraviny jsou efektivní při spalování břišního tuku. Nicméně, není zde žádný důkaz, že to tak skutečně je. O žádných konkrétních potravinách nebylo zjištěno, že mají nějaké magické vlastnosti, pokud je o zploštění žaludku. Zdá se, že klíčem je zdravá vyvážená strava s přiměřeným množstvím kalorií a cvičební režim. Kombinací diety a cvičení je myšlenka mít nejvíce efektivní způsob, jak snížit břišní tuk a jiné podoby přebytečného tuku.

Také byste si měli být vědomi toho, že posilovací cvičení nebude obsahovat balíček šesti kroků, dokud neztratíte tuk spojený se svalem na straně žaludku. Břišní cvičení posiluje svaly a může zlepšit vzhled prostřední části, ale neudělá nic pro snížení tuku.

Je důležité si uvědomit, že mnoho faktorů může přispět k ukládání tuku v těle. Například u žen, které jsou po menopauze, je větší pravděpodobnost, že budou mít vyšší úroveň břišního tuku v důsledku hormonálních změn. Zatímco u žen, které ještě menopauzou neprošly, je větší pravděpodobnost, že se jim bude tuk ukládat v oblasti kyčle.

Existuje také celá řada zdravotních problémů, které mohou způsobit zvýšení břišního tuku, takže pokud se snažíte přijít o tuk s dietou a cvičením, může být vhodné vyšetřovat další možnosti.

Snižte příjem kalorií

Neexistuje žádná jednoduchá dietní oprava abdominální obezity, však nižší kalorická strava vede k energetickým nedostatkům a má obvykle za následek úbytek hmotnosti a břišní tuk je často první věc.

Studie ukázaly, že snížení spotřeby energie příjmu 400-700 kalorií za den, může mít za následek 15% snížení a to 30 abdominálního tuku v průběhu tří až po dobu šesti měsíců. Velmi nízkokalorické diety, které omezují příjem energie jsou svou podstatou být účinnější. Nicméně je mnohem těžší je udržet v dlouhodobém horizontu, a je pravděpodobné, že povedou k návratu k původní hmotnosti.

Zvolte nízké Gl

Studie 2012 naznačují, že nižší Gl dieta může mít za následek zvýšení břišní ztráty hmotnosti v porovnání s vyšší Gl alternativou. Může to být kvůli lepší kontrole cukru v krvi a sytosti při příjmu potravin s nízkým Gl, což často vede ke snížení energetického příjmu a následně k hubnutí.

Zvyšte svůj podíl rozpustné vlákniny

Studie zveřejněná v časopise o obezitě loni navrhla, že zvýšený příjem rozpustné vlákniny může být efektivní při snižování abdominální obezity. Studie zjistila, že s každým desátým gramem v rozpustné vláknině se břišní tuk snížil o 3,7% na dobu pěti let.

Rozpustná vláknina se nachází v potravinách jako je zelenina, ovoce a fazole, a je také myšlenkou pro přínos snižování hladiny špatného cholesterolu v krvi. Deset gramů rozpustné vlákniny lze snadno získat prostřednictvím konzumace určité potraviny, jako jsou dvě malá jablka v jejich slupce nebo hrnek zeleného hrášku.

Cvičení

Není pochyb o tom, že fyzická aktivita je prospěšná pro snížení břišního tuku, i když, jak je efektivní, se zdá být závislá na množství, frekvenci a intenzitě cvičení. Obecně platí, že čím větší nebo těžší práce venku, tím větší je ztráta břišního tuku, i když i ve střední úrovni cvičení se zdá, že je účinná do určité míry.

Ideální kombinace jak ztratit břišní tuk a hubnout obecně souhlasí, že je to v kombinaci cvičení a stravy, čímž vzniká energetický deficit. Ale je také potřeba udržovat svalovou hmotu díky fyzické aktivitě.

Více spánku

Lidé, kteří spí více hodin za noc mohou mít menší břišní tuk. Obecně platí, že lidé, kteří spí méně než pět hodin za noc mají vyšší BMI a větší břišní tuk než ti, kteří spí delší dobu. (Viz též: Pomůže vám spánek zhubnout?)
To může být způsobeno řadou faktorů, jako jsou špatné stravovací návyky v důsledku stresu a únavy, produkce hormonů a takoví lidé jsou vzhůru více hodin, a tak potřebují jíst víc.

Snižte hladinu stresu

Lidé, kteří jsou v životě stresovaní nebo jsou náchylnější ke stresu, mají tendenci mít větší abdominální obezitu než ti, kteří jsou mnohem uvolněnější. Stres uvolňuje hormon kortizol, který podporuje hromadění tuku kolem břicha. Nějaký čas k relaxaci a odpočinku pomůže vašemu tělu se zbavit přebytku břišního tuku.


Petra Dvořáčková

Petra Dvořáčková

Petra je autorkou magazínu o hubnutí, který se zaměřuje na pomoc lidem, aby dosáhli jejich cílů osobního rozvoje. Vystudovala psychologii na střední škole a bakalářskou obor hubnutí na univerzitě. Na své cestě učení se hubnutím se stala certifikovanou trenérkou a poradcem. Jako žena, která nikdy neměla velký zájem o sportovní aktivity, musela Petra bojovat, aby mohla dosáhnout svých vlastních cílů kulturistiky. Petra se učí o hubnutí, stále diskutuje o nejlepších strategiích a také provází druhé lidi, které jsou na cestě za snížením hmotnosti a objektivní propagací zdravého životního stylu. Trpělivost a pevnost jsou její nejúspěšnější vynálezy, což ji přivedlo k tomu, aby pomáhala druhým zhubnout. Publikuje rovněž příspěvky na naší Facebook stránce.