Marihuana jako účinný lék

Marihuana jako účinný lék

Pro mnoho vážně nemocných pacientů je Marihuana jediný lék, který dokáže zmírnit jejich bolest a utrpení, nebo zlepšit jejich zdravotní stav a to bez nepříznivých vedlejších účinků.

Sami těžce nemocní pacienti si účinky marihuany nemohou vynachválit, avšak její užívání a pěstování v našich zeměpisných šířkách je spojeno s určitým rizikem vystavení se trestnímu stíhání.

Léčivé účinky marihuany jsou nezvratné, potvrzené několik desítek let trvajícími studiemi, jejichž výsledky byly zveřejněny v prestižních lékařských časopisech po celém světě.

Marihuana se vyjímá hlavně při léčbě AIDS, roztroušené skleróze, Alzheimerově nemoci, epilepsii, post traumatické stresové poruše, Crohnově chorobě a glaukomu.

Tato rostlina se tak velmi často stává efektivní alternativou léků proti bolesti.

Vědci z kalifornské univerzity prováděli několik desítek let klinické studie pacientů s bolestivou neuropatií a zjistili, že marihuana má velmi pozitivní léčebný efekt na tuto nemoc. Hlavně u pacientů, kteří na jiné dostupné druhy léčby vůbec nereagovali došlo k výraznému zlepšení jejich zdravotního stavu.

Další pozitivní léčebné účinky jsou marihuaně přisuzovány při léčbě pacientů s nádorem oka - glaukomem, kde marihuana pomáhá snížit nitrooční tlak. Taktéž svou účinnost potvrdila při snižování nevolností u pacientů po chemoterapii, nebo u pacientů s AIDS, kde stimuluje chuť k jídlu. U pacientů s neurologickými poruchami snižuje marihuana svalové napětí.

Ani pacienti, kteří nemají vážnou nemoc, ale jen trpí např. “obyčejnými kožními problémy”, si nemohou kosmetické a lékařské výrobky z marihuany vynachválit.  Oblíbenost této přírodní kosmetiky a lékařských přípravků z konopí stále stoupá. Nabídka těchto léčivých produktů na našem trhu je velmi široká.

Tyto produkty se vyrábějí z odrůd marihuany, která neobsahuje žádné návykové psychoaktivní látky. Účinné látky se získávají ze semínek, které jsou lisované za studena. Takto získaný olej se přidává do krémů, mastí, pleťových vod a dalších výrobků.

Konopí tak tímto způsobem účinně pomáhá při léčení oparů, akné, lupenky, mykóz, atopického ekzému, zánětu dásní, bolestech kloubů. Ošetřuje i citlivou dětskou pokožku, regeneruje pleť po opalování, nebo pomáhá při nadměrném vypadávání vlasů.

I přes prokazatelné pozitivní účinky marihuany jako léčebného prostředku se však mnohé země potýkají s brzděním výzkumu této rostliny pro lékařské účely.


Petra Dvořáčková

Petra Dvořáčková

Petra je autorkou magazínu o hubnutí, který se zaměřuje na pomoc lidem, aby dosáhli jejich cílů osobního rozvoje. Vystudovala psychologii na střední škole a bakalářskou obor hubnutí na univerzitě. Na své cestě učení se hubnutím se stala certifikovanou trenérkou a poradcem. Jako žena, která nikdy neměla velký zájem o sportovní aktivity, musela Petra bojovat, aby mohla dosáhnout svých vlastních cílů kulturistiky. Petra se učí o hubnutí, stále diskutuje o nejlepších strategiích a také provází druhé lidi, které jsou na cestě za snížením hmotnosti a objektivní propagací zdravého životního stylu. Trpělivost a pevnost jsou její nejúspěšnější vynálezy, což ji přivedlo k tomu, aby pomáhala druhým zhubnout. Publikuje rovněž příspěvky na naší Facebook stránce.