Nehubněte dietami!

Nehubněte dietami!

Už od 20. století je veřejně známá fáma, že dietami zhubnete. Je to pravda, ale  pouze částečně. Sice zhubnete, ale poté, co zastavíte dietu, se vám to vrátí, i s přidanými kily navíc - aneb jojo efekt. K tomu, abyste si vypracovali krásnou postavu, vám poslouží 3 věci: zdravá strava, posilování a kardio. 

Jak zdravě jíst?

Zdravý jídelníček je naprostý základ, pokud chcete nabrat svalovou hmotu nebo zhubnout. Nemusíte se omezovat v cukrech, bílkovinách či sacharidech. Stačí, když si místo tabulky čokolády vezmete jablko. Místo toho, abyste kuřecí maso utopili v moři tuku a omastku, stačí dát na pánvičku trochu másla, aby se to nepřipalovalo a osmažit to na přírodno. 

Pokud chcete jíst zdravě a opravdu to myslíte vážně, musíte ze svého jídelníčku vyřadit veškeré nezdravé jídlo, jako je čokoláda, brambůrky, fast foody a další. Neříkám, že už nikdy nesmíte zhřešit, to ano, ale nesmí to být moc často. 

Zkuste jíst místo normálního pečiva to celozrnné. Ze šunek a salámů vybírejte tu s větším množstvím masa a sladké limonády nahraďte vodou, do které si můžete dát například pár kousků jahod, máty nebo citronu. Dokonce studie dokázaly, že kofein není pro tělo až tak škodlivý, v některých případech dokonce prospěšný! Ale nesmí se to přehánět.

Jak mám posilovat, a co to je kardio?

Posilování a kardio jdou spolu ruku v ruce. Ze začátku úplně stačí si přečíst o posilování pár článků. Podle mě, na zadek a stehna jsou nejlepší dřepy, výpady. Dále můžete posilovat ruce činkami, na břicho lehy-sedy. Dále je na posilování výborný pilates, kde si protáhnete a zpevníte celé tělo. Nebo můžete zkusit zumbu, která slouží ke spálení přebytečných tuků.

Kardio je většinou běh, jízda na kole, rychlá chůze nebo plavání v bazénu. Zezačátku musíte určitě začínat pomalu a postupně zvyšovat zátěž.


Petra Dvořáčková

Petra Dvořáčková

Petra je autorkou magazínu o hubnutí, který se zaměřuje na pomoc lidem, aby dosáhli jejich cílů osobního rozvoje. Vystudovala psychologii na střední škole a bakalářskou obor hubnutí na univerzitě. Na své cestě učení se hubnutím se stala certifikovanou trenérkou a poradcem. Jako žena, která nikdy neměla velký zájem o sportovní aktivity, musela Petra bojovat, aby mohla dosáhnout svých vlastních cílů kulturistiky. Petra se učí o hubnutí, stále diskutuje o nejlepších strategiích a také provází druhé lidi, které jsou na cestě za snížením hmotnosti a objektivní propagací zdravého životního stylu. Trpělivost a pevnost jsou její nejúspěšnější vynálezy, což ji přivedlo k tomu, aby pomáhala druhým zhubnout. Publikuje rovněž příspěvky na naší Facebook stránce.