RECEPT: Celozrnné špagety s uzeným lososem

RECEPT: Celozrnné špagety s uzeným lososem

Příprava: 25 minut

Pro 4 osoby

  • 500 g celozrnných špaget
  • 2 stroužky česneku
  • 1 svazek rukoly
  • 6 lžic olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 250 g uzeného lososa, nakrájeného na proužky
  • 4 lžíce piniových jader
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • pepř

Rukolu omyjeme a necháme okapat. Piniová jádra nasucho orestujeme na pánvi. Špagety ve vroucí osolené vodě uvaříme "na skus". Česnek oloupeme a prolisujeme.

V troše rozpáleného oleje jej orestujeme, přilijeme citronovou šťávu a asi 4 minuty dusíme. Přidáme zbytek oleje, prohřejeme. K citronovo-olejové směsi do pánve vložíme kousky lososa, krátce prohřejeme a ochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Vmícháme rukolu a celou směsí přelijeme hotové špagety. Zdobíme piniovými jádry.

(Zdroj: ona.idnes.cz)

TIP: Spočítejte si nutriční hodnoty tohoto jídla.


Petra Dvořáčková

Petra Dvořáčková

Petra je autorkou magazínu o hubnutí, který se zaměřuje na pomoc lidem, aby dosáhli jejich cílů osobního rozvoje. Vystudovala psychologii na střední škole a bakalářskou obor hubnutí na univerzitě. Na své cestě učení se hubnutím se stala certifikovanou trenérkou a poradcem. Jako žena, která nikdy neměla velký zájem o sportovní aktivity, musela Petra bojovat, aby mohla dosáhnout svých vlastních cílů kulturistiky. Petra se učí o hubnutí, stále diskutuje o nejlepších strategiích a také provází druhé lidi, které jsou na cestě za snížením hmotnosti a objektivní propagací zdravého životního stylu. Trpělivost a pevnost jsou její nejúspěšnější vynálezy, což ji přivedlo k tomu, aby pomáhala druhým zhubnout. Publikuje rovněž příspěvky na naší Facebook stránce.