Recept - Citronová babetka

Recept - Citronová babetka

Recept při redukční dietě   Recept na zvyšování váhy  
1/2 šálku vody 0 kcal 1/2 šálku plnotučného mléka 80 kcal
1 šálek celozr. m. 435 kcal 1 šálek polohrubé mouky 440 kcal
1/2 šálku stevie 0 kcal 1/2 šálku cukru 500 kcal
1 bílek 15 kcal 1 vejce 75 kcal
1 prášek do pečiva 10 kcal 1 prášek do pečiva 10 kcal
1 citron 35 kcal 1 citron 35 kcal
1/4 šálku bílého jogurtu 40 kcal 1/4 šálku oleje 450 kcal
vanilkový lusk 0 kcal 1 vanilkový cukr 80 kcal
sůl 0 kcal sůl 0 kcal
celkem 535 kcal celkem 1670 kcal

Nezapomeňte, že bude hodně kousků, kalorická hodnota se uvádí na celý pokrm.

Příprava při redukční dietě

Mouku smícháme s práškem do pečiva v míse, přidáme stevii, jogurt, citronovou kůru a šťávu z citronu, vodu, bílek, semínka vanilky a sůl, ze směsi zpracujeme hustší těsto. Těsto nalijeme na pečící papír, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na 190 °C. Pečeme asi 20 minut. Po upečení necháme babetku zchladnout. Babetku po zatuhnutí nakrájíme na kostky.

Pokud nemáte rádi stevii či Vás odrazuje její cena, můžete vyzkoušet i umělá sladidla bez kalorií. Doporučujeme odzkoušené sladidlo stolní universal ( albert market ) nebo stolní sladidlo sweetener ( tesco market ) Dávkování 3-4 tabletky na 250ml.

Příprava na zvyšování váhy

Mouku smícháme s práškem do pečiva v míse, přidáme cukr, olej, citronovou kůru a šťávu z citronu, mléko, vejce, vanilkový cukr a sůl a ze směsi zpracujeme hustší těsto. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na 190 °C. Pečeme asi 20 minut. Po upečení necháme babetku zchladnout a potřeme citronovou polevou. Babetku po zatuhnutí nakrájíme na kostky.

TIP: Spočítejte si nutriční hodnoty tohoto jídla.


Petra Dvořáčková

Petra Dvořáčková

Petra je autorkou magazínu o hubnutí, který se zaměřuje na pomoc lidem, aby dosáhli jejich cílů osobního rozvoje. Vystudovala psychologii na střední škole a bakalářskou obor hubnutí na univerzitě. Na své cestě učení se hubnutím se stala certifikovanou trenérkou a poradcem. Jako žena, která nikdy neměla velký zájem o sportovní aktivity, musela Petra bojovat, aby mohla dosáhnout svých vlastních cílů kulturistiky. Petra se učí o hubnutí, stále diskutuje o nejlepších strategiích a také provází druhé lidi, které jsou na cestě za snížením hmotnosti a objektivní propagací zdravého životního stylu. Trpělivost a pevnost jsou její nejúspěšnější vynálezy, což ji přivedlo k tomu, aby pomáhala druhým zhubnout. Publikuje rovněž příspěvky na naší Facebook stránce.