RECEPT: Dušený černý kořen s cuketou a rajčaty

RECEPT: Dušený černý kořen s cuketou a rajčaty

Příprava: 10 minut + 30 minut dušeníMnožství: pro 4 osobyEnergie: 470 kJ

  • 4 kusy černého kořene
  • 1 střední cuketa
  • 4 rajčata
  • svazek jarní cibulky nebo 1 větší cibule
  • 2 – 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • sůl, pepř
  • tymián, rozmarýn, bobkový list a petrželka

Na řepkovém oleji orestujeme nahrubo nasekanou jarní cibulku a česnek. Přidáme na kolečka nakrájený černý kořen, podlijeme troškou vody, stáhneme teplotu a dusíme přibližně 5 minut.

Poté přidáme na kolečka nakrájenou cuketu a rajčata, bobkový list, rozmarýn a tymián. Dochutíme solí a pepřem.

Podle potřeby podlijeme ještě vodou a dusíme dalších 25 minut doměkka. Před podáním můžeme ještě pokapat šťávou z citronu a olivovým olejem, a vyndáme bobkový list.

Tip: Tento starý francouzský recept se hodí jako samotné jídlo nebo v kombinaci s rybou či drůbežím masem na grilu.

TIP: Spočítejte si nutriční hodnoty tohoto jídla.


Petra Dvořáčková

Petra Dvořáčková

Petra je autorkou magazínu o hubnutí, který se zaměřuje na pomoc lidem, aby dosáhli jejich cílů osobního rozvoje. Vystudovala psychologii na střední škole a bakalářskou obor hubnutí na univerzitě. Na své cestě učení se hubnutím se stala certifikovanou trenérkou a poradcem. Jako žena, která nikdy neměla velký zájem o sportovní aktivity, musela Petra bojovat, aby mohla dosáhnout svých vlastních cílů kulturistiky. Petra se učí o hubnutí, stále diskutuje o nejlepších strategiích a také provází druhé lidi, které jsou na cestě za snížením hmotnosti a objektivní propagací zdravého životního stylu. Trpělivost a pevnost jsou její nejúspěšnější vynálezy, což ji přivedlo k tomu, aby pomáhala druhým zhubnout. Publikuje rovněž příspěvky na naší Facebook stránce.