Recept při redukční dietě | Recept na zvyšování váhy | ||
---|---|---|---|
400g kuřecích stehenních řízků | 380 kcal | 400g kuřecích stehenních řízků | 380 kcal |
1 citron | 35 kcal | 1 citron | 35 kcal |
4 stroužky česneku | 25 kcal | 4 stroužky česneku | 25 kcal |
100g červené cibule | 39 kcal | 200g červené cibule | 78 kcal |
1 lžička tymiánu | 3 kcal | 1 lžička tymiánu | 3 kcal |
1 hrst hladkolisté petržele | 6 kcal | 1 hrst hladkolisté petržele | 6 kcal |
1 hrst čerstvé bazalky | 3 kcal | 1 hrst čerstvé bazalky | 3 kcal |
pepř + sůl dle chuti | pepř + sůl dle chuti | ||
125 ml olivového oleje | 1030 kcal | ||
400g brambor C | 370 kcal | 400g brambor C | 370 kcal |
125 ml nízkotučného mléka | 40 kcal | 125 ml nízkotučného mléka | 40 kcal |
Celkem | 901 kcal | Celkem | 2 330 kcal |
1 porce = 100g masa + 100g kaše | 225 kcal | 1 porce = 200g masa + 200g kaše | 1 165 kcal |
Stehenní kuřecí řízek je uváděn ve stavu bez kosti, bez kůže a bez povrchového tuku! Do redukčního receptu olej nedáváme, je svým způsobem zbytečný, kuře pustí dost šťávičky samo a navíc můžeme podlévat citronovou vodou. Pokud máte chuť můžete si na závěr pečení přidat kostičku másla. Pokud je recept na Vás kyselý, můžete přidat i med nebo stevii či umělé sladidlo.
Recept při redukční dietě
Kuřecí stehenní řízky omyjte pod studenou vodou, osolte a opepřete a vložte do zapékací mísy. Smíchejte citronovou šťávu se solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Cibulky oloupejte, větší kusy případně rozpulte a naložte na 5 minut do připravené citronové marinády. Cibule rozdělte mezi porce kuřete. Vše potřete marinádou, posypte tymiánem a pečte asi 90 minut v předehřáté troubě při 180 °C až 200 °C, případně v horkovzdušné troubě při 160 °C až 180 °C. Pokud bude potřeba podlévejte vodou. Před podáváním ozdobte sekanou bazalkou a petrželkou. Brambory uvaříme doměka v osolené vodě, scedíme a rozmačkáme, přidáme teplé mléko a osolíme dle chuti.
Recept na zvyšování váhy
Kuřecí stehenní řízky omyjte pod studenou vodou, osolte a opepřete a vložte do zapékací mísy. Smíchejte citronovou šťávu se solí, pepřem a prolisovaným česnekem, a to vše ještě s olivovým olejem. Cibulky oloupejte, větší kusy případně rozpulte a naložte na 5 minut do připravené citronovo-olivové marinády. Cibule rozdělte mezi porce kuřete. Vše potřete marinádou, posypte tymiánem a pečte asi 90 minut v předehřáté troubě při 180 °C až 200 °C, případně v horkovzdušné troubě při 160 °C až 180 °C. Před podáváním ozdobte sekanou bazalkou a petrželkou. Brambory uvaříme doměka v osolené vodě, scedíme a rozmačkáme, přidáme teplé mléko a osolíme dle chuti.
TIP: Spočítejte si nutriční hodnoty tohoto jídla.
Petra Dvořáčková
Petra je autorkou magazínu o hubnutí, který se zaměřuje na pomoc lidem, aby dosáhli jejich cílů osobního rozvoje. Vystudovala psychologii na střední škole a bakalářskou obor hubnutí na univerzitě. Na své cestě učení se hubnutím se stala certifikovanou trenérkou a poradcem. Jako žena, která nikdy neměla velký zájem o sportovní aktivity, musela Petra bojovat, aby mohla dosáhnout svých vlastních cílů kulturistiky. Petra se učí o hubnutí, stále diskutuje o nejlepších strategiích a také provází druhé lidi, které jsou na cestě za snížením hmotnosti a objektivní propagací zdravého životního stylu. Trpělivost a pevnost jsou její nejúspěšnější vynálezy, což ji přivedlo k tomu, aby pomáhala druhým zhubnout. Publikuje rovněž příspěvky na naší Facebook stránce.