Recept - Kuře na citronech s bramborovou kaší

Recept - Kuře na citronech s bramborovou kaší

Recept při redukční dietě   Recept na zvyšování váhy  
400g kuřecích stehenních řízků 380 kcal 400g kuřecích stehenních řízků 380 kcal
1 citron 35 kcal 1 citron 35 kcal
4 stroužky česneku 25 kcal 4 stroužky česneku 25 kcal
100g červené cibule 39 kcal 200g červené cibule 78 kcal
1 lžička tymiánu 3 kcal 1 lžička tymiánu 3 kcal
1 hrst hladkolisté petržele 6 kcal 1 hrst hladkolisté petržele 6 kcal
1 hrst čerstvé bazalky 3 kcal 1 hrst čerstvé bazalky 3 kcal
pepř + sůl dle chuti   pepř + sůl dle chuti  
    125 ml olivového oleje 1030 kcal
400g brambor C 370 kcal 400g brambor C 370 kcal
125 ml nízkotučného mléka 40 kcal 125 ml nízkotučného mléka 40 kcal
Celkem 901 kcal Celkem 2 330 kcal
1 porce = 100g masa + 100g kaše 225 kcal 1 porce = 200g masa + 200g kaše 1 165 kcal

Stehenní kuřecí řízek je uváděn ve stavu bez kosti, bez kůže a bez povrchového tuku! Do redukčního receptu olej nedáváme, je svým způsobem zbytečný, kuře pustí dost šťávičky samo a navíc můžeme podlévat citronovou vodou. Pokud máte chuť můžete si na závěr pečení přidat kostičku másla. Pokud je recept na Vás kyselý, můžete přidat i med nebo stevii či umělé sladidlo.

Recept při redukční dietě

Kuřecí stehenní řízky omyjte pod studenou vodou, osolte a opepřete a vložte do zapékací mísy. Smíchejte citronovou šťávu se solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Cibulky oloupejte, větší kusy případně rozpulte a naložte na 5 minut do připravené citronové marinády. Cibule rozdělte mezi porce kuřete. Vše potřete marinádou, posypte tymiánem a pečte asi 90 minut v předehřáté troubě při 180 °C až 200 °C, případně v horkovzdušné troubě při 160 °C až 180 °C. Pokud bude potřeba podlévejte vodou. Před podáváním ozdobte sekanou bazalkou a petrželkou. Brambory uvaříme doměka v osolené vodě, scedíme a rozmačkáme, přidáme teplé mléko a osolíme dle chuti.

Recept na zvyšování váhy

Kuřecí stehenní řízky omyjte pod studenou vodou, osolte a opepřete a vložte do zapékací mísy. Smíchejte citronovou šťávu se solí, pepřem a prolisovaným česnekem, a to vše ještě s olivovým olejem. Cibulky oloupejte, větší kusy případně rozpulte a naložte na 5 minut do připravené citronovo-olivové marinády. Cibule rozdělte mezi porce kuřete. Vše potřete marinádou, posypte tymiánem a pečte asi 90 minut v předehřáté troubě při 180 °C až 200 °C, případně v horkovzdušné troubě při 160 °C až 180 °C. Před podáváním ozdobte sekanou bazalkou a petrželkou. Brambory uvaříme doměka v osolené vodě, scedíme a rozmačkáme, přidáme teplé mléko a osolíme dle chuti.

TIP: Spočítejte si nutriční hodnoty tohoto jídla.


Petra Dvořáčková

Petra Dvořáčková

Petra je autorkou magazínu o hubnutí, který se zaměřuje na pomoc lidem, aby dosáhli jejich cílů osobního rozvoje. Vystudovala psychologii na střední škole a bakalářskou obor hubnutí na univerzitě. Na své cestě učení se hubnutím se stala certifikovanou trenérkou a poradcem. Jako žena, která nikdy neměla velký zájem o sportovní aktivity, musela Petra bojovat, aby mohla dosáhnout svých vlastních cílů kulturistiky. Petra se učí o hubnutí, stále diskutuje o nejlepších strategiích a také provází druhé lidi, které jsou na cestě za snížením hmotnosti a objektivní propagací zdravého životního stylu. Trpělivost a pevnost jsou její nejúspěšnější vynálezy, což ji přivedlo k tomu, aby pomáhala druhým zhubnout. Publikuje rovněž příspěvky na naší Facebook stránce.