RECEPT: Rebarborový koláč z drobenky a tvarohu

RECEPT: Rebarborový koláč z drobenky a tvarohu

Příprava: 20 minut + 30 minut pečení

Množství: na formu o průměru 28 cm

  • 3 řapíky rebarbory
  • 1 menší jablko
  • 1 lžička skořice
  • ¾ hrnku třtinového cukru
  • 1 ½ hrnku polohrubé mouky a 1 hrnek celozrnné mouky
  • 1 prášek do pečiva bez fosfátu
  • 120 g másla
  • 250 g měkkého tvarohu

Ve větší míse smícháme mouku s práškem do pečiva a ½ hrnku třtinového cukru. Rozdrolíme máslo a prsty uhněteme drobenku. Řapíky rebarbory a jablko omyjeme, zbavíme slupek a nakrájíme na tenké plátky. V misce je smícháme se zbytkem třtinového cukru a skořicí.

Vymažeme a vysypeme formu. Dáme si stranou 1/3 drobenky. Větší část drobenky smícháme s tvarohem a uhněteme, dáme na dno formy. Navrch přidáme směs z rebarbory a jablka a nakonec zasypeme zbývající drobenkou. Lžící uhladíme.

Rebarborový koláč vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova přibližně 30 minut. Poté necháme vychladnout a podáváme.

(Zdroj: ona.idnes.cz)

TIP: Spočítejte si nutriční hodnoty tohoto jídla.


Petra Dvořáčková

Petra Dvořáčková

Petra je autorkou magazínu o hubnutí, který se zaměřuje na pomoc lidem, aby dosáhli jejich cílů osobního rozvoje. Vystudovala psychologii na střední škole a bakalářskou obor hubnutí na univerzitě. Na své cestě učení se hubnutím se stala certifikovanou trenérkou a poradcem. Jako žena, která nikdy neměla velký zájem o sportovní aktivity, musela Petra bojovat, aby mohla dosáhnout svých vlastních cílů kulturistiky. Petra se učí o hubnutí, stále diskutuje o nejlepších strategiích a také provází druhé lidi, které jsou na cestě za snížením hmotnosti a objektivní propagací zdravého životního stylu. Trpělivost a pevnost jsou její nejúspěšnější vynálezy, což ji přivedlo k tomu, aby pomáhala druhým zhubnout. Publikuje rovněž příspěvky na naší Facebook stránce.