RECEPT: Salát z červené řepy

RECEPT: Salát z červené řepy

Pro 5 osob:

  • 2 až 3 bulvy červené řepy
  • sůl
  • špetka fenyklu, anýzu nebo estragon
  • křen dle chuti

Sladkokyselý nálev

  • 1 lžička třtinového cukru
  • špetka soli
  • 3 lžičky, vinný nebo normální

Řepu očistíme, omyjeme a odkrájíme kořeny. Opláchneme vodou. Rozčtvrtíme a vaříme asi 20 minut v páře. Řepa by měla zůstat křupavější, ne rozvařená. Uvařenou řepu rokrájíme na nudličky nebo kostky. Dáme do hrnce nebo jiné vhodné nádoby a přidáme křen, fenykl nebo anýz nebo estragon. Přilijeme sladkokyselý nálev, osolíme a zlehka zamícháme. Necháme uležet v ledničce, nejlépe do druhého dne.

TIP: Spočítejte si nutriční hodnoty tohoto jídla.


Petra Dvořáčková

Petra Dvořáčková

Petra je autorkou magazínu o hubnutí, který se zaměřuje na pomoc lidem, aby dosáhli jejich cílů osobního rozvoje. Vystudovala psychologii na střední škole a bakalářskou obor hubnutí na univerzitě. Na své cestě učení se hubnutím se stala certifikovanou trenérkou a poradcem. Jako žena, která nikdy neměla velký zájem o sportovní aktivity, musela Petra bojovat, aby mohla dosáhnout svých vlastních cílů kulturistiky. Petra se učí o hubnutí, stále diskutuje o nejlepších strategiích a také provází druhé lidi, které jsou na cestě za snížením hmotnosti a objektivní propagací zdravého životního stylu. Trpělivost a pevnost jsou její nejúspěšnější vynálezy, což ji přivedlo k tomu, aby pomáhala druhým zhubnout. Publikuje rovněž příspěvky na naší Facebook stránce.