Příprava: 10 minut + vaření 20 minut
Pro 4 osoby
- 2 lžíce panenského olivového oleje
- 4 stroužky jemně nakrájeného česneku
- 4 menší fenykly, nakrájené na plátky a nasekané
- 200 g cherry rajčátek, rozpůlených
- 400 g špaget
- trochu čerstvé bazalky
- 2 lžíce strouhaného parmazánu
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a vložíme do něj česnek, chilli a fenykl. Osolíme a opepříme. 15 minut pomalu opékáme na pánvi dokud vše nezměkne. Přidejte rajčátka a vařte 3 až 5 minut. Rajčata by se měla začít trochu rozpadat. Ve velkém hrnci mezitím uvařte v osolené vodě špagety al dente. Uvařené špagety slejte a dejte je spolu s čerstvou bazalkou do omáčky. Podávejte posypané strouhaným parmazánem.
Všechny použité přísady jsou nízkokalorické s malým obsahem tuku. Parmazánu je malé množství a dá jídlu ořechovou příchuť.
TIP: Spočítejte si nutriční hodnoty tohoto jídla.
Přečtěte si i naše další články
- RECEPT: Salát z červené řepy
- Zásady zdravého života v kostce
- Recept - Kuře na citronech s bramborovou kaší
- Jak vybrat oříšky sušené plody a semena?
- Jak vybrat omáčky a toppingy?
- Jak vybrat slané tyčinky?
- Základní chyby, které kazí vaše smoothie
- Jak vybrat proteinové kaše?
- Jak vybrat koktejly?
- Není vegetarián jako vegetarián
Petra Dvořáčková
Petra je autorkou magazínu o hubnutí, který se zaměřuje na pomoc lidem, aby dosáhli jejich cílů osobního rozvoje. Vystudovala psychologii na střední škole a bakalářskou obor hubnutí na univerzitě. Na své cestě učení se hubnutím se stala certifikovanou trenérkou a poradcem. Jako žena, která nikdy neměla velký zájem o sportovní aktivity, musela Petra bojovat, aby mohla dosáhnout svých vlastních cílů kulturistiky. Petra se učí o hubnutí, stále diskutuje o nejlepších strategiích a také provází druhé lidi, které jsou na cestě za snížením hmotnosti a objektivní propagací zdravého životního stylu. Trpělivost a pevnost jsou její nejúspěšnější vynálezy, což ji přivedlo k tomu, aby pomáhala druhým zhubnout. Publikuje rovněž příspěvky na naší Facebook stránce.