RECEPT: Vepřová panenka s okurkami a paprikou

RECEPT: Vepřová panenka s okurkami a paprikou

Příprava: 120 minut + pečení 40 minut

Pro 4 osoby

  • 500 g vepřové panenky
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • 2 salátové okurky
  • 1 velká červená paprika
  • 2 lžíce bílého vína
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce přírodního cukru
  • kopr

Vepřovou panenku odblaníme, omyjeme a osušíme. Osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme dvě hodiny odležet.

Okurky oloupeme, podélně přepůlíme a vyškrábneme semena, nakrájíme na silnější plátky. Omytou papriku rozkrojíme a vyjmeme střed se semínky, pokrájíme na proužky.

Zeleninu promícháme s vínem, citronovou šťávou, solí, cukrem a necháme v chladu hodinu odležet.

Troubu rozehřejeme na 180 °C. Na plech potřený olejem rozložíme zeleninu a necháme zapéct asi 10 minut, pak mezi zeleninu vložíme panenku a zapečeme dalších 25-30 minut. Během pečení panenku obrátíme a zeleninu promícháme.

Hotové maso nakrájíme na plátky a podáváme s pečenou zeleninou posypanou čerstvým koprem.

Tip: 1 378 kJ - Se dvěma až třemi bramborami, které dodají do jídla sacharidy, máte ideální dietní oběd.

(Zdroj: ona.idnes.cz)

TIP: Spočítejte si nutriční hodnoty tohoto jídla.

 


Petra Dvořáčková

Petra Dvořáčková

Petra je autorkou magazínu o hubnutí, který se zaměřuje na pomoc lidem, aby dosáhli jejich cílů osobního rozvoje. Vystudovala psychologii na střední škole a bakalářskou obor hubnutí na univerzitě. Na své cestě učení se hubnutím se stala certifikovanou trenérkou a poradcem. Jako žena, která nikdy neměla velký zájem o sportovní aktivity, musela Petra bojovat, aby mohla dosáhnout svých vlastních cílů kulturistiky. Petra se učí o hubnutí, stále diskutuje o nejlepších strategiích a také provází druhé lidi, které jsou na cestě za snížením hmotnosti a objektivní propagací zdravého životního stylu. Trpělivost a pevnost jsou její nejúspěšnější vynálezy, což ji přivedlo k tomu, aby pomáhala druhým zhubnout. Publikuje rovněž příspěvky na naší Facebook stránce.