Články

Tancem k vytoužené postavě

Tancem k vytoužené postavě

Chcete zhubnout, nebo si vytvarovat postavu, ale neradi cvičíte? Tančete!

Není nic snadnějšího než si pustit svou oblíbenou písničku a tančit do rytmu hudby, nejen že se skvěle pobavíte, navíc vám to pomáhá k vytvarování vaší postavy a zbavení se přebytečných kil. Máte hned několik možností, jak tančit. Můžete se začít věnovat nějakému určitému druhu tance a začít chodit na taneční lekce. Pokud se ale stydíte před ostatními lidmi a chcete zůstat v pohodlí domova, existuje spoustu online video tutoriálů na všechny možné tance. Samozřejmě není nic jednoduššího, než prostě improvizovat a tancovat si podle sebe. Výhodou také je, že k tanci nepotřebujete žádné speciální vybavení, ani velký prostor. Tančit se dá prakticky kdekoliv a kdykoliv.

Jaký tanec je nejlepší pro formování postavy a hubnutí? Nejefektivnější jsou dynamické tance, u kterých se hodně zapotíte. Takže společenské tance to určitě nebudou. Balet také ne, ten je ale vhodný na zlepšení ohebnosti vaší postavy. Ještě než začnete tančit, vždy je dobré se alespoň trochu protáhnout, abyste předešli zbytečným úrazům.

Hubnutí tancem

V poslední době se stává tancování populárním způsobem, jak se dostat do formy. Tanec je přirozenou cestou, jak provádět cvičení, aniž byste museli být v posilovně. Stačí si zapnout televizi nebo internet a najít si choreografii, která vám vyhovuje. Mnoho lidí ani nemusí chodit na taneční parkety, ale může si doma nacvičit nové taneční kroky a zhubnout.

Tanec vám může pomoci nastavit vhodnou rutinu. Stačí si stanovit plán. Můžete si vybrat jakýkoli stupeň náročnosti a můžete věnovat tanečnímu tréninku kontinuální pozornost. V dnešní době existuje mnoho přístupů, jak hubnout při tancování. Můžete zvolit jednodušší taneční postup, kdy získáte jednoduchý pohyb s dlouhou dobou stálosti, což poskytuje nejlepší program pro začínající tanečníky. Také můžete praktikovat taneční kombinace, které jsou intenzivnější a poskytují okamžité výsledky.

Pokud jde o hubnutí, tanec je všestranný a nevyžaduje žádné speciální vybavení. Umožňuje vám zahřát se a dokončit aerobní cvičení tím, že se pohybujete a dodáváte do svého těla pozitivní energii a radost. Tanec je skvělou cvičební volbou pro lidi všech věkových kategorií a schopností. Je to skvělý způsob, jak si zpestřit fitness program, rozvíjet nové dovednosti a nakonec shodit přebytečný tuk.

Tanec vám může také pomoci trénovat váš postřeh a trpělivost. To znamená, že naučíte se pozorně poslouchat hudbu a vnímat pohyby, což je důležitou součástí cvičení. A kromě toho bude taneční cvičení bavit, poskytuje vám příležitost k vypovídání na sebe samé a během chvíle poznáte nové dovednosti.

Kromě všech výhod, které vám může taneční cvičení nabídnout při hubnutí, mějte na paměti, že hubnutí nebude fungovat přes noc. Bude to trvat nějakou dobu, než zhubnete a zlepšíte svou pozici. Je důležité mít na paměti, že taneční cvičení by mělo být používáno jako nástroj k podpoře vašeho hubnutí, spolu s jídlem, které bude ve vaší stravě.

Je doporučeno taneční cvičení provádět třikrát až čtyřikrát týdně a trávit na tom alespoň 45 až 60 minut. Každá porce cvičení by měla být dlouhá alespoň 15 minut, aby bylo možné dosáhnout kardiovaskulárního cvičení a spalování tuků. Taneční cvičení vám může pomoci shodit přebytečný tuk, udržovat si svalovou hmotu a udržovat svalovou elasticitu. Může také poskytnout zdravé změny, které můžete udržovat po celý život.

Zumba

V poslední době se zumba stala oblíbeným trendem všech věkových kategorií. Je to latinská forma aerobiku, která spojuje flexibilitu a zábavu. Kroky jsou jednoduché a velmi účinné při práci s kardiovaskulárními svaly a snížení tělesného tuku. Hodina začíná krátkým zahřátím při pomalejší hudbě, nejrychlejší pohyb je uprostřed hodiny. Začíná se s jednoduchými sestavami, které zvládne každý. Je vhodná pro ženy i muže, ale abyste ji udýchali, musíte mít alespoň nějakou kondici.

Břišní tanec

Tato starobylá taneční forma je skvělý způsob jak si najednou vytvarovat břišní svaly, záda, ramena, pánev a nohy. Zlepšují nám rovnováhu těla, zbavují nás stresu a pomáhají nám při hubnutí. Kromě toho, břišní tance jsou známé tím, že zvyšují sebevědomí. Také pomáhají snížit menstruační bolesti, odbourat stres a upravuje držení těla.

Salsa

Salsa může pomoci při hubnutí tím, že poskytuje výbornou a zábavnou vysoce intenzivní formu aerobního cvičení s ohledem na důraz na rychlost, svobodu pohybu a koordinaci. Příčinou hubnutí je nedostatečný energetický příjem. Taneční pohyby ve stylu salsa mohou pomoci zvýšit intenzitu pohybových cvičení a pomoci tak tělu spálit více kalorií. Tanec také zlepšuje pohybovou koordinaci a zvyšuje sebevědomí. Tanec Salsa je také skvělým způsobem, jak se uvolnit a zlepšit svůj kardiorespirační systém, čímž se stává skvělým hubnoucím nástrojem.

Celulitidový aerobik

Celulitidový aerobik je skvělá volba pro lámání skvěho spálení tuků a zhubnutí. Je to vysoká intenzita cvičení, které odpovídá více svalovým skupinám najednou a zvyšuje metabolismus. U lidí s vyšším procentem tuku v těle může jedna lekce celulitidového aerobiku pomoci spálit až 500 kalorií. Dalším bonusem je, že to redukuje celulitidu a urychluje štíhlou postavu. Celulitidový aerobik může být nebeloubosne obtížné, proto je nejlepší držet se rychlosti, kterou můžete udržet po dlouhou dobu a postupně se zvyšovat.

Step aerobik

Step aerobik je skvělá kardiovaskulární aktivita. Poskytuje mírné až intenzivní cvičební možnosti, které pomáhají spalovat kalorie a tím pomáhají při hubnutí. Je to také skvělý způsob, jak udržovat dobrou svalovou hmotu, která při hubnutí hraje důležitou roli. Kromě toho, step aerobik je skvělý způsob, jak změnit svůj trénink s variacnovými možnostmi a je dobrou formou sociálního tréninku.

Jóga

Jóga může pomoci s hubnutím na několik způsobů.

1. aerobní cvičení: Jóga je skvělou formou aerobního cvičení, která vám může pomoci při spalování kalorií a udržování zdravé tělesné hmotnosti. Většina jógových pozic vyžaduje střídavou dynamiku, která pohybuje kostmi, šlachami, svaly a orgány v těle. To znamená, že během jógy se dostáváte do plného zdravého rozsahu pohybů, které pomáhají při spalování kalorií.

2. Udržování vynuceného klidu: Jóga vyžaduje, abyste vynuceně poseděli a skoncentrovali se na jediné dýchací cvičení. To pomáhá při spalování kalorií a vede k udržení ideálního tělesného tuku.

3. Trénink svalů: Jóga je skvělou formou svalového tréninku. Pravidelné cvičení vede ke snížení tělesného tuku a k posílení svalů.

Podívejte se na online kurzy na cvičení jógy ->


Petra Dvořáčková

Petra Dvořáčková

Petra je autorkou magazínu o hubnutí, který se zaměřuje na pomoc lidem, aby dosáhli jejich cílů osobního rozvoje. Vystudovala psychologii na střední škole a bakalářskou obor hubnutí na univerzitě. Na své cestě učení se hubnutím se stala certifikovanou trenérkou a poradcem. Jako žena, která nikdy neměla velký zájem o sportovní aktivity, musela Petra bojovat, aby mohla dosáhnout svých vlastních cílů kulturistiky. Petra se učí o hubnutí, stále diskutuje o nejlepších strategiích a také provází druhé lidi, které jsou na cestě za snížením hmotnosti a objektivní propagací zdravého životního stylu. Trpělivost a pevnost jsou její nejúspěšnější vynálezy, což ji přivedlo k tomu, aby pomáhala druhým zhubnout. Publikuje rovněž příspěvky na naší Facebook stránce.