Zásady zdravého života v kostce

Zásady zdravého života v kostce

Moderní medicína má v rukách jen velmi málo, ta větší část zodpovědnosti připadá na nás samotné. Chovejme se k sobě s láskou a se vší opatrností. Především se držte logického uvažování nad věcmi, které je doopravdy zapotřebí dělat a které nikoliv. Vyvarujte se zbytečných zlozvyků a faktorů, jež podlamují vaše zdraví. Tělo je velice odolným nástrojem, proto je dnešní prohřešek uložen na buněčné úrovni a projeví se v tu nejnevhodnější dobu, v našem stáří. Držme se těchto zásadních pravidel, které vedou k nastolení rovnováhy a poskytněme svému organismu to, co je pro něj důležité.

Zdravý životní styl a jeho pravidla

1.Mějte se rádi a buďte na sebe za všech okolností hodní. V případě, že se nebudete mít rádi, nemůžete očekávat vyřešení svých zdravotních komplikací, nebo udržení pevného zdraví. Nalezněte cestu do svého nitra a začněte se obdivovat.

2.Meditujte v hodinách, kdy je na to tělo přizpůsobené. Nejvhodnější doba je 13:00 – 15:00 a po té k večeru po deváté hodině. Vaše tělo vykazuje nejmenší tepovou frekvenci, proto je snadnější se dostat do hladiny alfa. Relaxovaní odblokuje všechny splíny a zregeneruje organismus na buněčné úrovni. Snažte se každý den nalézt chvíli jen pro sebe.

3.Lidský druh nebyl stvořen k posedavému životnímu stylu, proto také přichází tolik problémů s orgány a pohybovým aparátem. Cvičte, nalezněte si způsob a techniku, která vám nejvíce vyhovuje. Nejlepší je klasická jóga, tai-či a další obdobné vytrvalostní aktivity jako je pilates. Pohyb je velice důležitý, pokud si nemůžete hodiny v tělocvičně dovolit, zaměňte auto za kolo a hromadnou dopravu za rychlou chůzi.

4.Především zhluboka dýchejte. Správný nádech trvá 4 vteřiny a výdech pět. Pokud vám to dělá problémy, nahrajte si do mp3 smyčku, kde vám hlas bude oznamovat kdy se nadechnout a kdy vydechnout. Po několika dnech si na to přivyknete a vaše tělo se začne lépe čistit. Vyvarujte se krátkému dechu.

5.Pořiďte si kartáč s přírodními vlákny, koupíte ho v každé drogerii i s násadou a každý den se na sucho kartáčujte. Prokrvíte tak svůj organismus a zbavíte se i celulitidy. Vaše pokožka se za půl roku vyhladí, jako nikdy před tím. Je to jednoduché, téměř zdarma a bez chemie.


Petra Dvořáčková

Petra Dvořáčková

Petra je autorkou magazínu o hubnutí, který se zaměřuje na pomoc lidem, aby dosáhli jejich cílů osobního rozvoje. Vystudovala psychologii na střední škole a bakalářskou obor hubnutí na univerzitě. Na své cestě učení se hubnutím se stala certifikovanou trenérkou a poradcem. Jako žena, která nikdy neměla velký zájem o sportovní aktivity, musela Petra bojovat, aby mohla dosáhnout svých vlastních cílů kulturistiky. Petra se učí o hubnutí, stále diskutuje o nejlepších strategiích a také provází druhé lidi, které jsou na cestě za snížením hmotnosti a objektivní propagací zdravého životního stylu. Trpělivost a pevnost jsou její nejúspěšnější vynálezy, což ji přivedlo k tomu, aby pomáhala druhým zhubnout. Publikuje rovněž příspěvky na naší Facebook stránce.