Zdravý životní styl aneb bez motivace to nejde

Zdravý životní styl aneb bez motivace to nejde

Co vůbec znamená zdravý životní styl? Většina z nás si ani neuvědomuje, co vše to obsahuje. Je to stále dokola omílané téma, ale málo kdo, ví, oč se jedná. Zdravý životní styl je styl života a ne jen krátkodobé rádoby fungující diety. Není to ani o občasném zvedání činek a permanentky z posilovny strčené v šuplíku. Tady běží o mnohem více! Je důležité dodržovat alespoň pár základních bodů.

Asi nejdůležitějším z nich je optimismus a celkově pozitivní myšlení. Bez něj se sice můžete cpát zeleninou a nutit se do cvičení, ale pokud to nebudete mít srovnané v hlavě, nezvládnete nic. Musíte si opakovat, že na to máte!

Dalším aspektem, který je třeba dodržet je strava. Ta dělá téměř 80% a zbytek je až cvičení. Nejlepší je jíst pestrá a vyvážená jídla. Vraťte do kuchyně čerstvé a kvalitní potraviny. A co Fast foody? Těm se vyhýbejte obloukem!

Dalším pomyslným krokem k úspěchu je cvičení. Jak silový trénink tak kardio cviky. Pokud se chcete řadit mezi „fitnessáky“ je třeba vynechat i cigarety a alkohol. Popřípadě snížit na minimum. Pokud dostanete darem od svých blízkých dárkové poukazy do fitka či na cvičení, tak je určitě neváhejte využít.

Ptáte se, čím to celé dovedete k dokonalosti? Přece spánkem! Nemusíte se válet v posteli jako medvědi při zazimování, ale spěte alespoň 7-8 hodin denně. Pokud to nestíháte, odpočívejte během dne.

Když si to teď celé shrneme, už víte, co znamená zdravý životní styl?  Nejen že budete zdraví, silní a plní energie, ale také se nemusíte bát vysokého krevního tlaku, obezity, cholesterolu či deprese. Budete celkově v dobrém rozpoložení, a věřte mi - pak ten život bude o něco krásnější.


Petra Dvořáčková

Petra Dvořáčková

Petra je autorkou magazínu o hubnutí, který se zaměřuje na pomoc lidem, aby dosáhli jejich cílů osobního rozvoje. Vystudovala psychologii na střední škole a bakalářskou obor hubnutí na univerzitě. Na své cestě učení se hubnutím se stala certifikovanou trenérkou a poradcem. Jako žena, která nikdy neměla velký zájem o sportovní aktivity, musela Petra bojovat, aby mohla dosáhnout svých vlastních cílů kulturistiky. Petra se učí o hubnutí, stále diskutuje o nejlepších strategiích a také provází druhé lidi, které jsou na cestě za snížením hmotnosti a objektivní propagací zdravého životního stylu. Trpělivost a pevnost jsou její nejúspěšnější vynálezy, což ji přivedlo k tomu, aby pomáhala druhým zhubnout. Publikuje rovněž příspěvky na naší Facebook stránce.