Zlaté rady pro lepší zdraví

Zlaté rady pro lepší zdraví

Vzhledem k nadcházejícímu chřipkovému období jsme se rozhodli napsat menší článek o tom, jak se bránit proti některým virům a nemocem. Bylinky se používají jako koření, ale již od pradávna si jich ceníme spíše pro jejich přispívání ke zdraví. Tradiční medicína koření z bylinek i bylinky samotné používá k léčení různých nemocí a moderní věda tyto teorie začíná podporovat. Používání bylinek jako alternativ k soli a tuku při dochucování jídel je velice prospěšné pro naše zdraví, jelikož bylinky v sobě nemají žádné kalorie a nemají škodlivé účinky, i když jsou konzumovány ve větším množství. I když je výzkum této teorie teprve a začátku, můžeme s čistým svědomím potvrdit, že přispívají ze zlepšení našeho zdraví.

Kurkuma

Nebo chcete-li indický šafrán tedy sušený kořen kurkumovníku dlouhého, je to také součást kari. Dnes je velice nedoceněná a spoustu lidí neví, co to vlastně je.

Její účinky: pomáhá diabetikům, protizánětlivé účinky a někteří lidé říkají, že je schopná bojovat i proti rakovině. Kurkuma má blahodárné účinky pro mozek a nervy.

Pijte každé ráno vodu s citronem

Zní to zvláštně, ale ano. Tento nápoj totiž perfektně nastartuje metabolismus, čímž urychluje hubnutí a skvěle probudí. Také zlepšuje funkci žaludku a střev. Citrónová šťáva také čistí pleť a vyrovnává hladinu kyselosti (pH) ve vašem těle.

Heřmánek

Myslíme, že určitě nemusíme zmiňovat heřmánkový čaj, který je obecně známý, ale rádi bychom zmínili to, že v oblasti vnějšího použití se využívá pro špatně hojící se rány. Pomáhá při žaludečních a střevních potížích, při nadýmání a křečích. Je také výborný pomocník v boji proti rýmě. Dokonce napařování Heřmánkem způsobuje rozptýlení látek rozpuštěných ve vodní páře, přičemž urychluje hojivé procesy.

Kozlík lékařský

Je obecně známý tím že ovlivňuje psychickou a nervovou stránku člověka. Používají jej též lidé se srdečním klepáním a nervovými slabostmi. Dnes bychom Vám raději doporučili kozlíkový čaj nežli tinkturu. Kozlík je také účinný při nespavosti.

Skořice

Přehled vědeckých důkazů odkryl řadu možných teorií, ze kterých vyplývá, že skořice je prospěšná našemu zdraví. Skořice má totiž protizánětlivé, antimikrobiální a protinádorové účinky. Způsobují taktéž snížení cholesterolu a má pozitivní přínos pro imunitní systém.


Petra Dvořáčková

Petra Dvořáčková

Petra je autorkou magazínu o hubnutí, který se zaměřuje na pomoc lidem, aby dosáhli jejich cílů osobního rozvoje. Vystudovala psychologii na střední škole a bakalářskou obor hubnutí na univerzitě. Na své cestě učení se hubnutím se stala certifikovanou trenérkou a poradcem. Jako žena, která nikdy neměla velký zájem o sportovní aktivity, musela Petra bojovat, aby mohla dosáhnout svých vlastních cílů kulturistiky. Petra se učí o hubnutí, stále diskutuje o nejlepších strategiích a také provází druhé lidi, které jsou na cestě za snížením hmotnosti a objektivní propagací zdravého životního stylu. Trpělivost a pevnost jsou její nejúspěšnější vynálezy, což ji přivedlo k tomu, aby pomáhala druhým zhubnout. Publikuje rovněž příspěvky na naší Facebook stránce.