Příprava 25 minut + pečení 45 minut
Pro 6 osob:
- 1 kg čerstvého špenátu
- 3 vejce
- 150 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 125 ml mléka
- 100 g strouhaného sýru
- špetka muškátu
- sůl
- pepř
- hořčice
- olivový olej
Špenát krátce blanšírujeme ve vroucí vodě, slijeme, zchladíme, necháme okapat. Pak ho jemně posekáme, na pánvi rozpálíme lžičku olivového oleje, přidáme špenát a asi 5 minut dusíme.
Ze tří vajec oddělíme žloutky od bílků, žloutky smícháme s moukou, práškem, muškátem, mlékem a vypracujeme hladké těsto. Z bílků a trochy soli utřeme sníh. Sýr vmícháme do těsta a poté opatrně přimícháme i sníh.
Formu vymažeme olejem a vyložíme pečicím papírem. Špenát smícháme s lžičkou hořčice a opatrně vmícháme do těsta. Těsto nalijeme do formy a v nejlepší pečící troubě rozpálené na 180 stupňů pečeme asi 45 minut.
TIP: Spočítejte si nutriční hodnoty tohoto jídla.
Přečtěte si i naše další články
- Kolik sušeného ovoce bychom měli sníst, abychom byli zdraví?
- Není vegetarián jako vegetarián
- Zabiják jménem cukr
- Přirozený pohyb místo cvičení
- Zlaté rady pro lepší zdraví
- Novoroční předsevzetí – konečně zhubnu
- Zdravý životní styl aneb bez motivace to nejde
- Kde se vzalo 10 000 kroků denně?
- Tancem k vytoužené postavě
- Jak alkohol ovlivňuje hubnutí
Petra Dvořáčková
Petra je autorkou magazínu o hubnutí, který se zaměřuje na pomoc lidem, aby dosáhli jejich cílů osobního rozvoje. Vystudovala psychologii na střední škole a bakalářskou obor hubnutí na univerzitě. Na své cestě učení se hubnutím se stala certifikovanou trenérkou a poradcem. Jako žena, která nikdy neměla velký zájem o sportovní aktivity, musela Petra bojovat, aby mohla dosáhnout svých vlastních cílů kulturistiky. Petra se učí o hubnutí, stále diskutuje o nejlepších strategiích a také provází druhé lidi, které jsou na cestě za snížením hmotnosti a objektivní propagací zdravého životního stylu. Trpělivost a pevnost jsou její nejúspěšnější vynálezy, což ji přivedlo k tomu, aby pomáhala druhým zhubnout. Publikuje rovněž příspěvky na naší Facebook stránce.