Domácí aktivity ke spalování kalorií

Domácí aktivity ke spalování kalorií

Denně vaříme a po vaření nám zbývají hromady nádobí. V dnešní době už ve většině domácností máme spotřebiče, které nám šetří čas, námahu i drahé energie. Zároveň nás, ale činní pohodlnějšími a neaktivními.

Zkuste místo myčky nádobí umýt nádobí sami

Víte kolik kalorií touto činností spálíte? Nádobí myjeme ručně většinou 2x i 3x denně. Řekněme, že nádobí celkově myjeme 1h až 1h 1/2 denně. Mytí nádobí 30 min -55 kcal mytí nádobí.

Pokud byste mytí nádobí vyměnili za běhání tak za 1 min po rovince spálíte 10 kcal.

7 hodin za týden mytí nádobí vydáte 770 kcal a nebo si zkuste jít zaběhat 1x týdně na hodinu ven. 1 hod -110 kcal.


Petra Dvořáčková

Petra Dvořáčková

Petra je autorkou magazínu o hubnutí, který se zaměřuje na pomoc lidem, aby dosáhli jejich cílů osobního rozvoje. Vystudovala psychologii na střední škole a bakalářskou obor hubnutí na univerzitě. Na své cestě učení se hubnutím se stala certifikovanou trenérkou a poradcem. Jako žena, která nikdy neměla velký zájem o sportovní aktivity, musela Petra bojovat, aby mohla dosáhnout svých vlastních cílů kulturistiky. Petra se učí o hubnutí, stále diskutuje o nejlepších strategiích a také provází druhé lidi, které jsou na cestě za snížením hmotnosti a objektivní propagací zdravého životního stylu. Trpělivost a pevnost jsou její nejúspěšnější vynálezy, což ji přivedlo k tomu, aby pomáhala druhým zhubnout. Publikuje rovněž příspěvky na naší Facebook stránce.