Příprava 40 minut
Pro 4 osoby:
- 800 g brambor
- 6 šalotek
- 600 g filetů okouníka (lze nahradit treskou)
- 300 g zelených fazolek
- 3 lžíce olivového oleje
- 50 ml bílého vína
- 1 větvička kopru
- sůl
- bílý pepř
Brambory oloupeme, nakrájíme na měsíčky a asi 20 minut vaříme v páře. Šalotky oloupeme a také nakrájíme na měsíčky. Rybu omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Fazolky omyjeme, očistíme, rozpůlíme a na posledních 7–8 minut přidáme do páry k bramborám.
Kopr otrháme a nahrubo nasekáme. V pánvi si rozpálíme olej a osmažíme na něm šalotky do zlatohněda. Poté k nim přidáme rybu a dohromady asi 2–3 minuty pečeme. Zalijeme vínem, necháme jej téměř odpařit, přidáme brambory a fazolky a krátce prohřejeme. Osolíme, opepříme a na talířích zdobíme koprem.
TIP: Spočítejte si nutriční hodnoty tohoto jídla.
Přečtěte si i naše další články
- Jak vybrat Čokolády?
- RECEPT: Telecí plátky s glazovanou petrželí
- Jak vybrat hotová jídla a předkrmy?
- Nejlepší jídelníček na hubnutí
- Jak na párty nepřibrat
- Jak vybrat proteinové koktejly?
- Jak správně upravit luštěniny?
- Jak vybrat ořechy a semínka?
- Marihuana jako účinný lék
- Jak vybrat chladící tašky a boxy?
Petra Dvořáčková
Petra je autorkou magazínu o hubnutí, který se zaměřuje na pomoc lidem, aby dosáhli jejich cílů osobního rozvoje. Vystudovala psychologii na střední škole a bakalářskou obor hubnutí na univerzitě. Na své cestě učení se hubnutím se stala certifikovanou trenérkou a poradcem. Jako žena, která nikdy neměla velký zájem o sportovní aktivity, musela Petra bojovat, aby mohla dosáhnout svých vlastních cílů kulturistiky. Petra se učí o hubnutí, stále diskutuje o nejlepších strategiích a také provází druhé lidi, které jsou na cestě za snížením hmotnosti a objektivní propagací zdravého životního stylu. Trpělivost a pevnost jsou její nejúspěšnější vynálezy, což ji přivedlo k tomu, aby pomáhala druhým zhubnout. Publikuje rovněž příspěvky na naší Facebook stránce.