Příprava: 10 minut - Množství: pro 4 osoby - Energie: 451 kJ
- 2 kusy černého kořene
- 2 střední mrkve
- 2 jablka
- šťáva z citronu, sůl
- 1 lžička medu
- 1 lžíce panenského řepkového oleje
- čerstvá petrželka
Kořenovou zeleninu řádně omyjeme a oloupejme. Jablko i se slupkou, mrkev a černý kořen nastrouháme a vložíme do větší misky.
Dressing připravíme z panenského řepkového oleje, šťávy z citronu, špetky soli a vmícháme med, případně třtinový cukr a zamícháme do salátu.
Nakonec ozdobíme čerstvou petrželkou a můžeme podávat s celozrnným pečivem.
Tip: K salátu z černého kořene se hodí i dressing z bílého jogurtu a pro zpestření přidejte i nahrubo nasekané vlašské ořechy.
TIP: Spočítejte si nutriční hodnoty tohoto jídla.
Přečtěte si i naše další články
- Kde se vzalo 10 000 kroků denně?
- RECEPT: Kuřecí prsíčka pečená na šalvěji servírovaná s chřestovým risottem a blanžírovaným chřestem
- RECEPT: Losos ve špenátové tůňce
- Nepleťte si hubnutí s hladovkou
- Proč byste měli cvičit ráno
- Jak pomáhají chia semínka při hubnutí
- Nejzdravější sport je chůze
- Rajčata proti rakovině, pistácie na tlak. Jaké další potraviny se řadí k nejzdravějším?
- Melounové smoothie
- Není vegetarián jako vegetarián
Petra Dvořáčková
Petra je autorkou magazínu o hubnutí, který se zaměřuje na pomoc lidem, aby dosáhli jejich cílů osobního rozvoje. Vystudovala psychologii na střední škole a bakalářskou obor hubnutí na univerzitě. Na své cestě učení se hubnutím se stala certifikovanou trenérkou a poradcem. Jako žena, která nikdy neměla velký zájem o sportovní aktivity, musela Petra bojovat, aby mohla dosáhnout svých vlastních cílů kulturistiky. Petra se učí o hubnutí, stále diskutuje o nejlepších strategiích a také provází druhé lidi, které jsou na cestě za snížením hmotnosti a objektivní propagací zdravého životního stylu. Trpělivost a pevnost jsou její nejúspěšnější vynálezy, což ji přivedlo k tomu, aby pomáhala druhým zhubnout. Publikuje rovněž příspěvky na naší Facebook stránce.