RECEPT: Salát z černého kořene

RECEPT: Salát z černého kořene

Příprava: 10 minut - Množství: pro 4 osoby - Energie: 451 kJ

  • 2 kusy černého kořene
  • 2 střední mrkve
  • 2 jablka
  • šťáva z citronu, sůl
  • 1 lžička medu
  • 1 lžíce panenského řepkového oleje
  • čerstvá petrželka

Kořenovou zeleninu řádně omyjeme a oloupejme. Jablko i se slupkou, mrkev a černý kořen nastrouháme a vložíme do větší misky.

Dressing připravíme z panenského řepkového oleje, šťávy z citronu, špetky soli a vmícháme med, případně třtinový cukr a zamícháme do salátu.

Nakonec ozdobíme čerstvou petrželkou a můžeme podávat s celozrnným pečivem.

Tip: K salátu z černého kořene se hodí i dressing z bílého jogurtu a pro zpestření přidejte i nahrubo nasekané vlašské ořechy.

TIP: Spočítejte si nutriční hodnoty tohoto jídla.


Petra Dvořáčková

Petra Dvořáčková

Petra je autorkou magazínu o hubnutí, který se zaměřuje na pomoc lidem, aby dosáhli jejich cílů osobního rozvoje. Vystudovala psychologii na střední škole a bakalářskou obor hubnutí na univerzitě. Na své cestě učení se hubnutím se stala certifikovanou trenérkou a poradcem. Jako žena, která nikdy neměla velký zájem o sportovní aktivity, musela Petra bojovat, aby mohla dosáhnout svých vlastních cílů kulturistiky. Petra se učí o hubnutí, stále diskutuje o nejlepších strategiích a také provází druhé lidi, které jsou na cestě za snížením hmotnosti a objektivní propagací zdravého životního stylu. Trpělivost a pevnost jsou její nejúspěšnější vynálezy, což ji přivedlo k tomu, aby pomáhala druhým zhubnout. Publikuje rovněž příspěvky na naší Facebook stránce.