5 tipů, jak nepřibrat o Vánocích

5 tipů, jak nepřibrat o Vánocích

Dáváte si každý rok předsevzetí, že o těchto Vánocích určitě nepřiberete? Plánujete si vyhýbat se vanilkovým rohlíčkům velkým obloukem a z kapra rozhodně nejíst strouhanku? A že se vám to nikdy nepovede? S našimi jednoduchými triky na Vánoční tloustnutí hravě vyzrajete!

Nepřibírejte v hlavě

Zdá se vám jako nesmysl, že by za vaše tloustnutí mohla hlava? Pak je na čase tento fakt přijmout za svůj! Jenom na vašem myšlení totiž záleží to, kolik toho letos sníte a jak moc z toho přiberete. Pokud se na každý kousek cukroví už předem díváte jako na součást tukového polštářku na vašem pozadí, pak se jím skutečně stane. Zkuste pohled z druhé strany! Sladké srdíčko z lineckého vám zvedne náladu a dodá energii na zimní radovánky s dětmi! Těch pár kousků přece hravě spálíte!

Dopřávejte si s mírou

Časy, kdy jsme od božího rána do soumraku dřeli na poli, jsou pro většinu z nás již dávno zapomenutou minulostí. Z nějakého důvodu si ale nedokážeme odpustit „námezdní“ porce jídla. A zvláště o svátcích, kde se všude nabízejí lákavé kalorické pochoutky, bychom se měli držet trochu na uzdě. Nechcete si odpírat vlastnoručně upečená cukrátka? Dopřávejte si je po troškách! Voňavá medvědí pracka vám bude více chutnat, když si ji vychutnáte po kouscích. Vnímejte, jak se vám rozplývá na jazyku… Uvidíte, že jich sníte mnohem více!

Hodně pijte

Vánoce jsou časem rodinných návštěv, firemních večírků i posezení s přáteli. U všeho samozřejmě nesmí chybět dobré jídlo a pití! Ochutnává se „konkurenční“ cukroví a usrkává horký punč či víno… po návratu domů pak máte často pocit, že jste snědli pytel cementu. Jak vyzrát na vlastní chutě? Vyměňte jídlo za pití! Když budete celý večer držet v ruce skleničku, nebudete mít nutkání neustále po něčem chmatat. Když navíc jako nápoj zvolíte např. vinný střik či ředěný džus, obohatíte svůj pitný režim.

Užívejte si aktivně!

Pokud se vám až tak nedaří držet své chutě na uzdě, vykompenzujte příjem výdejem. Vánoční svátky a všechny ty povinné návštěvy jsou přece ideální příležitostí pro aktivní odpočinek! Vyrazte s rodinou do lesa ozdobit stromeček pro zvířátka! Cestou se zahřejete chůzí a navíc si užijete společné chvíle. Babičku vezměte na procházku a s přáteli uspořádejte pořádnou koulovačku? Že není sníh? Šišková bitva vás bude bavit ještě víc!

Neřešte drobné prohřešky

Snad nejdůležitější na Vánocích je užít si je v klidu a pohodě. Zapomeňte na celoroční stres a přestaňte se alespoň na chvíli honit za věcmi, které nemají smysl. A pokud vám babiččina vánočka zachutnala natolik, že jste ji snědli celou, nebrečte! Buďte rádi, že jste jí vykouzlili spokojený úsměv na tváři a užívejte si, že jste spolu. To je přece cennější, než to přibrané půlkilo.


Petra Dvořáčková

Petra Dvořáčková

Petra je autorkou magazínu o hubnutí, který se zaměřuje na pomoc lidem, aby dosáhli jejich cílů osobního rozvoje. Vystudovala psychologii na střední škole a bakalářskou obor hubnutí na univerzitě. Na své cestě učení se hubnutím se stala certifikovanou trenérkou a poradcem. Jako žena, která nikdy neměla velký zájem o sportovní aktivity, musela Petra bojovat, aby mohla dosáhnout svých vlastních cílů kulturistiky. Petra se učí o hubnutí, stále diskutuje o nejlepších strategiích a také provází druhé lidi, které jsou na cestě za snížením hmotnosti a objektivní propagací zdravého životního stylu. Trpělivost a pevnost jsou její nejúspěšnější vynálezy, což ji přivedlo k tomu, aby pomáhala druhým zhubnout. Publikuje rovněž příspěvky na naší Facebook stránce.