RECEPT: Špenátový koláč

RECEPT: Špenátový koláč

Příprava 25 minut + pečení 45 minut

Pro 6 osob:

  • 1 kg čerstvého špenátu
  • 3 vejce
  • 150 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 125 ml mléka
  • 100 g strouhaného sýru
  • špetka muškátu
  • sůl
  • pepř
  • hořčice
  • olivový olej

Špenát krátce blanšírujeme ve vroucí vodě, slijeme, zchladíme, necháme okapat. Pak ho jemně posekáme, na pánvi rozpálíme lžičku olivového oleje, přidáme špenát a asi 5 minut dusíme.

Ze tří vajec oddělíme žloutky od bílků, žloutky smícháme s moukou, práškem, muškátem, mlékem a vypracujeme hladké těsto. Z bílků a trochy soli utřeme sníh. Sýr vmícháme do těsta a poté opatrně přimícháme i sníh.

Formu vymažeme olejem a vyložíme pečicím papírem. Špenát smícháme s lžičkou hořčice a opatrně vmícháme do těsta. Těsto nalijeme do formy a v nejlepší pečící troubě rozpálené na 180 stupňů pečeme asi 45 minut.

TIP: Spočítejte si nutriční hodnoty tohoto jídla.


Petra Dvořáčková

Petra Dvořáčková

Petra je autorkou magazínu o hubnutí, který se zaměřuje na pomoc lidem, aby dosáhli jejich cílů osobního rozvoje. Vystudovala psychologii na střední škole a bakalářskou obor hubnutí na univerzitě. Na své cestě učení se hubnutím se stala certifikovanou trenérkou a poradcem. Jako žena, která nikdy neměla velký zájem o sportovní aktivity, musela Petra bojovat, aby mohla dosáhnout svých vlastních cílů kulturistiky. Petra se učí o hubnutí, stále diskutuje o nejlepších strategiích a také provází druhé lidi, které jsou na cestě za snížením hmotnosti a objektivní propagací zdravého životního stylu. Trpělivost a pevnost jsou její nejúspěšnější vynálezy, což ji přivedlo k tomu, aby pomáhala druhým zhubnout. Publikuje rovněž příspěvky na naší Facebook stránce.