Posílení imunity

Posílení imunity

S podzimem přichází i ochlazení a s tím spojené časté chřipky a nachlazení. Bakterie a viry se v tomto počasí šíří obzvláště dobře. Stačí jeden nemocný v práci nebo třeba v autobuse a druhý den už je nakažena většina lidí, co byli v jeho blízkosti. Vyvarujte se všem nemocem a zvyšte si vaši obranyschopnost, žádné nemoci vás pak jen tak nepřemůžou.

Pohyb

Aktivní pohyb patří k základům zdravého životního stylu. Udržování dobré kondice je jeden z předpokladů pro správné fungování imunitního systému. Není nutné každodenní posilování, stačí jen víc chodit pěšky, místo výtahu choďte po schodech, choďte na procházky, dělejte cviky na protažení. Nejlepší je pohyb v přírodě na čerstvém vzduchu, zvlášť pokud bydlíte ve větším městě.

Strava

Stejně jako pohyb je pestrá a vyvážená strava důležitá pro správné fungování našeho organismu. Jezte kvalitní čerstvé suroviny, zejména zeleninu, ovoce a maso. Vyhněte se průmyslově vyráběným potravinám se spoustou éček a dalších nevhodných látek.  Nesmíte také zapomenout, že je důležité nejen to co jíme, ale také jak to jíme. Nejhorší je jíst ve stresu. Udělejte si na jídlo chvíli času a jeho konzumaci považujte za určitou formu relaxace. Pro váš organismus také není dobré, když celý den hladovíte a večer se přecpete, to se pak všechna energie uloží ve formě nežádoucích tukových zásob.

Vitamíny

Imunitní systém by nemohl fungovat bez dostatečného množství vitamínů v našem těle. Většina lidí nemá dostatečný příjem ovoce a zeleniny, které jsou hlavním zdrojem vitamínů. Navíc ovoce a zelenina, které kupujeme v supermarketech, nemá zdaleka tolik vitamínů jako doma pěstované biopotraviny. Toto je problém zvlášť v zimním období, kdy nemáme jinou možnost, než si potraviny kupovat v obchodě. Proto je vhodné zařadit vitamínové doplňky do našeho jídelníčku. K dostání jsou také různé potravinové doplňky pro posílení imunity.


Petra Dvořáčková

Petra Dvořáčková

Petra je autorkou magazínu o hubnutí, který se zaměřuje na pomoc lidem, aby dosáhli jejich cílů osobního rozvoje. Vystudovala psychologii na střední škole a bakalářskou obor hubnutí na univerzitě. Na své cestě učení se hubnutím se stala certifikovanou trenérkou a poradcem. Jako žena, která nikdy neměla velký zájem o sportovní aktivity, musela Petra bojovat, aby mohla dosáhnout svých vlastních cílů kulturistiky. Petra se učí o hubnutí, stále diskutuje o nejlepších strategiích a také provází druhé lidi, které jsou na cestě za snížením hmotnosti a objektivní propagací zdravého životního stylu. Trpělivost a pevnost jsou její nejúspěšnější vynálezy, což ji přivedlo k tomu, aby pomáhala druhým zhubnout. Publikuje rovněž příspěvky na naší Facebook stránce.